metformin for gdm

siapa yg pernah makan metformin..utk ada masalah gdm..sy skrg 33w..bru stat amek metformin..sbb bacaan pagi bsp 5.3@5 4..yg lain² ok..just pagi je...blh tahu x mcm mana rasa lepas mkn metformin nie.. sebab setengah org akan jdi sakit perut,atau rsa loya..letih.. plzz bantu sy..?

5 Các câu trả lời

Sy makan masa nak cuba mengandung sbb nak turunkan berat.. cirit birit + loya memang makanan dia laa.. Alhamdulillah walaupun sangkut gdm masa pregnant x perlu makan, diet control je..

Sy baru kena mkn ni. Doc suruh ambil before meal. Metformin ni mcm insulin kena ambil before mkn apa² utk control gula makanan masuk dlm darah

Ok ja mkn ubt tu ,x Pening pn mcm ubt zincofer😂😂..saya dh strt mkn msa kndungan 4 bln sbb nk control mkn pn bsp ttp tggi wktu pg

5y trước

Mula2 dulu sehari 2 biji, pg dgn mlm..lps tu bsp asyik Naik turun ja..doc up lg sehari 4 biji😅😅😅..mula2 dk buat bsp 2 mggu skli..skrng sbln skli bsp....lps mkn ja terus mkn ubt tu x la terasa sgt Pening..

Sy pun mkn metformin, jd letih semacam bdan nie... nak tidooooo je keje nya

Saya makan metformin cirit birit. Lepastu doc terus tukar insulin.