Stop metformin

Salam, ada x yg gdm on metformin n then stop amik ubat sbb bacaan gula dah ok? Sy dah seminggu cuba stop ubat sbb kerap hypo, bila test mmg bacaan ok. Mkn pun mcm biasa, boleh minum manis n mkn biskut manis. Cuma sy tukar nasi kpd beras parboiled. Skrg ni 31 weeks. Ade ape2 effect x suddenly stop ubat ni?

4 Các câu trả lời

better continue sampai doc kata stop sbb nk control Kita punya gula dlm darah, effect kat baby akan jd besar (czer) and air ketuban lebih Dr kebiasaan. ini apa yg doc kat hosp ngn nurse kk inform kat Saya. mmg jgn skip metformin Dan folic acid even dah normal bacaan

Sis ikut nasihat dokter ya.. sbb klu sis tnya sini.. kebanyakkan xde tauliah.. dokter lebih tahu knp dia bg ubat tu

Better ikut nasihat doktor

ikut kata doktor