First mom curiosity

Siapa yang pernah alami keputihan yg melampau or sedikit semasa hamil? Then camne nak kurangkan tu?

4 Các câu trả lời

Can try to eat yogurt atau u boleh address the issue dekat nurse kk yang in charge u. I first pregnancy keputihan melampau & bagitau nurse & doc suruh buat vaginal swab to make sure keputihan tu bukan GBS. If ada GBS, nanti time deliver kena on antibiotics to prevent GBS on baby pulak nanti. Kalau i, prefer vaginal swab tu je bcs we never know 🥲🥲

Kalau ada keputihan melampau kena check DR or bgitau nurse di kk. Keputihan yang banyak boleh jadi UTI for pregnancy. Bahaya untuk baby takut ada infection.

try makan yogurt greek... pastikan sluar dlm guna yg jnis serap peluh kerap tukar pantiliner

makan yougurt sis