minum air gula

Siapa sini prnh minum air gula..bnyk ke??

38 Các câu trả lời

Satu cawan plastik yang kita minum teh o ais tu 😆 kalau taknak muntah , minum waktu air gula tu masih suam , kurang sikit rasa manis nya 😄 sy minum tak sampai 2 minit sebab terus minum tanpa henti , minum perlahan² sambil ambik nafas 👌🏻 bagi sy okay and sedap je haha walaupun air gula kosong 😅

Satu mug penuh. Perisa oren. Masa minum memang okey jer boleh telan semua sekaligus. Tapi lepas minum beberapa minit start pening kepala nak muntah segala 😅 saya jenis tak suka manis, kalau makan makanan manis pun cepat pening 🤭 lepas minum saya terus balik rumah, tido.

Saya dah 3 anak,semua wajib minum..tips sy utk ibu telan one shot terus cepat²,jgn rasa²..klau rasa² atau minum sikit² tu yg akan jadi muntah..lepas ½ jam baru minum air suam..klau terus minum akan rasa loya..haiyo kalau muntah kena repeat ooo lagi teruk ibu..

satu je sy nk pesan.. set dkt minda 'air ni sedap' sy mse mengandung 1st, org asyik ckp je air gula ni xsdp n sebagainya, time sy kene, sy kosongkan minda, minum mcm minum air biase alhamdulillah boleh je telan. xdela mcm ape org ckp..

1 cawan biase... Kt kk sy rse oren...sedap rsenya suam2 je dorg bg...tp sbb sy rse sedap sgt hasilnye sgkut gdm😂😂😂 da kena bsp 2mggu skli smpai bersalin dan da on pil kcing mnis...sbb blah pg tggi..huhu

5y trước

Most welcome😊

Prnah mnum. Sbb pregnnt ank first skrg wjib mnum utk cek bacaan gula dlm badan. Sy lewat mnum bby dh besor 32weeks. Tktahu knpe kk sy lmbt set kan appt mnum air gule. Tp alhmdulilah result tkde kcing mnis.

Dah, 3 bulan hr tu minum sbb naik brt bdn mendadak..sbb haus kn jdnya air tu jd sedap..minum smpai hbs tnpan henti..lpstu balik office sambung keja..xde rs mual or pening..syukur..

saya dah tahun lps.. sangkut gdm.. skrg ngah diet gdm alhamdullilah bsp normal.. cawan besar air teh o ais kat kedai mkn tu je.. datang awal ye sis dpt yg panas br lalu minum

5y trước

Dekt kk sy semua jnis sjuk mcm kuar dri peti ais, tgh puasa dpat air gula pon sedap.. Hahaha... Lepas 1jam werkkk🤮 dlm toilet diam2, bila nurse tanya ada muntah, ckp xda... Bab x sanggup nk repeat minum blik... Nasib baik result cantik.. 😅

Saya pulak tiap kali checkup hb tk pernah sangkut..nurse pun puji result cantik berat pon ok..next week 1st time minum air gulaa..apa la gayanya nanti 😅

Tgk tmpt jgk. Mcm putrajaya, dia bagi dlm cawan plastik n air tu separuh je. Oren + sejuk. Sedap minum. Ada tmpt lain , tak de perasa + suam. Hehe.