tindik baby girl

siapa sini ibu² yg tindikkan baby girl dia masa umur 6 bulan kebawah?

21 Các câu trả lời

for me i will not do that... for us adult it's already hurt,, how about the baby? i have a daughter also🥰but i didn't do that,, i will wait till her grow up and she can choose by her self,, she want it or no,, when her still nb i just dress her up,, use girl clothes/dress so till now she love being princess hehe,, my daughter now otw to 3 years 🙏 when she just a baby people always ask me if she boy or girl 😂 because her face 💯 like her daddy,, that's why I'm always dress up my baby🥰it's just my opinion and my stories ❤️

ank sy tindik Mase umo setaun..pastu seminggu lepas tu tukar subang emas..telinga berair memanjang..dah letak ubt n keringkan.pastu sy pun buang..tunggu die besar sikit sy tindik balik..n ambik masa setaun pakai subang biasa utk bg telinga btul2 baik.tp klau tindik Mase kecik sgt mmg kesian..ank sy pn mnngis sakan

tak kesian ke😅 sy dulu pun dah tadika baru mak sy tindikkan. kalau nk kata org senang cam anak laki ke girl, boleh pakaikan headband/ikat rambut/baju girly ke apa. 6mo mcm terlalu kecik la kot ada jangkitan ke apa lg kesian.

anak saye 3 tahun baru saye tindik kan. itu pun dia sibuk sangat nak pakai anting-anting. jangan pakai anting-anting yang skru tu. nanti bengkak. saye gantikan dengan anting-anting yang bulat tu. jenis katup. tukar masa dia tidur 🤭

anak saya lepas pantang tindik.. pstu sapu krim vaselin hari² Alhamdulillah elok.. seminggu lpas tu bru tuko pkai subang mas spu balik vaselin smpai nmpk betoi² dh elok xlme pon 3/4 hri cpat elok..

2y trước

Masa baby cepat sembuh

Anak perempuan sy smua ada 4 org..smua tindik masa 5 bulan..alhamdulillah semua ok..sy bukan tak kesian..tapi bila anak makin besar dorg akn tkut nk bertindik..tu sy tindikkan masa baby 🥰

setahun atau dua tahun keatas. sy dulu ingat masa kecik pernah tindik telinga tp x blh tahan lama sbb telinga sy jd berair bernanah lpas pada tu smpai ke besar x tindik dh😁

better jangan coz to early 😄.. tambah lagi bawah 6 month... nnt dia dah besar skit boleh la❤️ 1-2 tahun ke... nnt leh tanya dia.. dia minat subang apa😍👌...

Tak b'ani nk tindik ia sbb msih baby lg..ank sya umur 1 thn 9 bulan br Saya bg tindik..tu pun mngis sis.. better sis bg tindik time umur ia 3 thn k atas..

saya kecik² pernah telinga bernanah sebab subang. anak saya semua tak bertindik. esok besar kalau dia teringin biarla dia buat sendiri. kesian budak sis