Tindik telinga anak girl

Hello mama semua 🤗 Mamas ada pengalaman tindik (pierce) anak perempuan tak, start umur berapa sesuai? Sharing with me. #bantusharing

10 Các câu trả lời

sy tindik masa umo setahun..tp payah nk jg sbb telinga bb sy org kedai y tindik tu kata cuping tebal..jd payah beno nk baiknya..dah letak mcm2 ubt kering kejap jd plak berair n nanah..bb pun jd x slesa..so sy terpaksa buang n lubang tertutup..tindik blk masa dia dah besar.bg sy lh better tunggu besar sikit

11mo trước

Takpasti telinga anak sensitif atau tak, kalau sensitif nanti isu nak jaga pula kan. 😄

pengalaman sy ada 2 dah ank girl..sy tindik msa umur 2tahun..tp ada lg yg lbh awal stahun pun dah ada..yg xsampai stahun pun ada tp kesian la kalu xsampai stahun lg kan..lps tindik tu..terus sapu ubt gamat sampai sminggu mcm tu..kalu ank2 sy la.ank org lain sy xtahu.

11mo trước

Masa lepas tindik tu telinga merah bengkak tak ye, sapu gamat sebab lubang tindik nanah ke.

Kalau ade anak perempuan saya nak dia yg minta nak tindik. Sebab feeling bila anak minta dan kita tunaikan pastu pilih2 earing dengan anak tu best sangat. Dulu saya pun mak buat cmtu. Sampai sekarang memori tu lekat

11mo trước

Em feeling nyaa tunggu anak besar lepastu pilih earing sama2 ☺️ Jadi memori untuk anak tindik kali pertama.

paling kurang bila anak dah pandai bgtahu sakit kuat mana sakit kat mana.. nti sakit lepas tindik tu dah blk rumah kalau kecik lg meragam je mak tak tau plk tahu2 dah merah bengkak je

11mo trước

saya sdri pakai masa besar sk rendah saya bengkak adik pakai ok je

bagi saya..biar anak da besar bru dia buat pilihan sndri nak tindik ke tidak.anak saya 12tahun bru dia tindik telinga sendiri🤭#pendapatmasing2

11mo trước

Tunggu anak besar ye, pastu bagi dia pilihan tindik telinga, time tu dia pun dah pandai pilih nak design anting2 kan. Tq mama sharing ☺️

Better time anak dah besar senang yg dah faham itu ini. Dah tahu sakit atau tak. Saya masa kecik pun tindik umur dah 7tahun

11mo trước

Better tunggu besar lah ye. Saya pula dulu tindik masa umur 5 tahun gitu ☺️

My own experience was at 4 years old. So untuk anak I, I tunggu dia dah besar and tanya dia sendiri nanti😊

11mo trước

Baik2 ☺️

Sy kerja kedai emas. Sllu nya setahun ke ats dh blh tindik. Tp ksian laaa sbb mst die ngis nanti.

11mo trước

Oo. Confirm nangis sebab takut n sakit sikit kan. Tq sis sharing 🤗

Kita start tindik telinga ank masa umur dia 5 bulan ..

10mo trước

Aah mantain ada tk pnh cabut .. kalau cabut pon kjap je cuci daki2 pastu pakai smula .. sy buat kt kdai emas

seeloknya umur 1 tahun

10mo trước

ya betul tu sbb sy ada tnya tukang tindik subang tu.baby dy xgalakan lg la