Simpul urat betis

siapa pernah rasa urat bersimpul dan sakit sgt tiba2 time tgh tido?sy kali kedua rasa mcm tu,sakit sgt..start kandungan 5 bulan kena mcm tu

10 Các câu trả lời

Kurang nutrien sprt kalsium. minum susu 2/3 gelas sehari atau apa2 makanan tinggi kalsium; daun kari. Tinggikan kaki semasa baring/ rehat. minum air suam secukupnya nanti next cek up, mengadu kt doc pasal urat simpul tu... pengalaman sy, doc prescribed pil kalsium sbb hamil pd umur 40-an. so, kurang rasa cramp. susu pun sy minum. lauk2 yg ada daun kari, daun kari tu sy mkn sekali. 😁

blh ke minum susu walaupun tgh batuk berkahak sampai semput ? sy hantu susu tp sejak batuk2 ni xbrani nk minum takut kahak hijau makin byk tp risau jgk baby xcukup kalsium ke zat ke sb selera mkn pun xde sejak sakit ni .

3y trước

susu kmbing jenama ape ye ? sy semua susu blh telan tp sejak kahak byk ni xbrani . blh lah sy nk try minum susu kambing xpnh minum alang2 blh buang kahak .

bila sis rsa urat mula nk bsimpul, sis bangun bdri pelahan².. In Sya Allah, hilang skit tu.. & x tggalkan kesan sakit lgsg bila picit @ urut b3tis tu.. cuba la.. sy slalu buat cmtu.. dkt nk subuh sllu jdi..

sy bnyk kali kena masa kndgn 5 bln...luruskan kaki dan bengkok skit jari kaki ke dalam atau sentuh guna tangan jari kaki tu smbil luruskan kaki..mcm exerxise tu..inshaAllah..lega

simpul biawak kan. slalu sgt kene trimester 3 ni. letih rse asyik sakit je. jln pon dh mcm org pkai tongkat terhenjut henjut 😂

Sebenarnye kurang calcium tu. Baby makin membesar mmg akan serap calcium kita. Minta KK tablet calcium nnt nurse akan bg.

Cuba tidur pakai stokin. Mungkin kaki awak sejuk. Sy jd mcm tu bila sejuk

sy xblh la mkn pill calcium Tu muntah knp ye

Cuba tido pakai stoking.. sejuk kot mommy

kurang kalsium kot tu...