SEDIH

Siapa kat sini hati tisu macam saya . Husband kerja malam and esok pagi balik dia terus balik kerumah mertua saya , maybe dia akan balik isnin tido kat sana , saya sedih dari tadi rasa mcm nak menitik air mata sbb 2 malam saya tido sorang2 ? benda tu bukan apa lah sangat tapi makin kandungan besar makin sensitif hati ni . ?

12 Các câu trả lời

Sya 8 bulan dh kwin,8 bulan tu gak lh tak tdur brdua... suami krja jauh,blik hjung mnggu trus prgi rmh mrtua sdgkn rmh kmi tak jauh manapun..1 mlm pun tak prnah tdur brsama...tak prnah jenguk pn. Tak prnah tnya khbar baby n me 😢 Klau sya ws pn,kdg2 tak rply,klau rply pn tu prkara yg pnting ja...Jumpa pn time dia hntar sya check up,blik dri klnik tu pn x reti nk snggah,teman borak kejap ke apa...trus blah camtu jak.... mula2 agak sedih sbb kita ni isteri dilayan plak cmtu,lama klamaan sya pun oky n stay positive..sya just pkir psal baby yg dikndung ni je... Sya preg 8bln,hope suami brubah n bleh tnggal sbumbung slpas sya brsalin.. Stay strong sis,kita diuji... 😇😇😇

5y trước

Amen 😊😇

huhu... suami saya krje luar daerah smggu...time salam menitik air mata.. terus xberhenti 😌 nangis je tgok kereta berlalu pergi . sedihh dalam hati . tetibe suami ws cakap dia pun berat hati & sedih nak tinggalkan isteri dia . sebab xpernah tinggal lama2 ... saya yg suruh dia pergi keje luar daerah bila naik nama dia tapiii saya yg menangisss 😔 mulut ni cakap okayy je , boleh duk sengsorang ... tp hati tisuu ! huhuuu . cepatlah balikkk suamiku!

5y trước

haaa.. tu laa sis

Kalau blh sis slow talk ya dgn husband, masa pregnant cmni la ptt nya sis tak dbiarkan sorg2 di rmh takut jdi pa2 tmbh2 masa pregnant ni hati cpat sensitif.. Sy dulu lain pula kes, husband sllu travelling outstation n sy pula degil taknak tidur di rmh mertua lbh rela tggl sorg d rmh sndri pregnant.. Smpailah rmh kena pecah masuk, nsib baik sy takda masa tu, mmg nekad taknak tggl sorg lagi lepas tu..

5y trước

Baik sis , nnti sy cuba lah slowtalk dengan husband , 🤗 ish bahaya nya sis ddk rumah sendiri nasib baik lah sis takde kan masa tu . Ya allah ..

Sama lebih kurang mcm sy, suami blk kerja mlm.. Bila penat sgt dia tdo kat living room.. Sy tdo sorg2 dlm blik.. Sebulan msti dia ada tinggalkan sy 1 mlm or 2 mlm blk Muar.. Sy tak ikut dia blk kmpg sbb dia naik moto, tgh pregnant ni dia taknak pape jd kalau bawa sy naik moto.. Positive je sis.. Dia pun ada tanggung jawab dgn org tua dia.. Still boleh ws or call..

5y trước

Yela , saya pun faham kekadang tu biasalah terasa jugak hati , dia balik jenguk parents dia kan ... Sy positif je lah .. ☺️

Sabar la sis .. Sy suami tpksa tglkn sy 6bln utk ngra tcnta .. Sy dpt tahu pregy pun sorg2 suami dkt sne .. Check up smua sndri .. Qnk 1st pulak tu . Tp nk buat mcm mne tpksa redho dgn kerjaya suami

5y trước

Kesiannya sis 😭 hm yela hati kita ni sis tak tentu lagi2 time pregnant , lagi lahhh .. biasa masa sy tk pregnant lagi sy okay je dia tinggal sy tapi time ada bby ni tersentak hati tu ..

Hati sy pun tisu jugak rasanya. Suami xreply chat pun dah sensitif rasa. Hmmm dah la pjj. Ank first feeling dia lain macam.😭 Takpalah kena kuat. Walaupun nangis je selalu.

5y trước

InShaAllah. Moga kita sama² kuat🌈

Jgn sedih2 momy..sy jumpe suami 2x atau sbln skali je..tu pun tido bdua shari je.sbb pjj...alhamdulillah..baby memahami..semoga kuat ye momy..😊

5y trước

Hm sedihnya sis 😭 sama sama lah kita kuat ya sis .. InsyaAllah🤗 hati ni mmg dari dlu tisu , bila ada bby lagi lah tisu sgt ... 😍

Rumah mak dia takde org ke mommy? Sampai bini pregnant kena tido sorang?

5y trước

Ada sis . Tapi parents dia rindukan dia .. dia cakap dia nak balik esok ptg , tapi sy takut nnti parents dia tak bagi dia balik awal .

Saya ni outstation 1minggu pon beria2 saya nangis at airport.. Huhuhu

5y trước

Huhu tu laa...

knp husband kmu xtido d rumah kamu?

5y trước

Dia balik rumah parents dia , katanya parents dia rindu dia .