Fibroid semasa hamil

Siapa disini pernah di bagitahu fibroid semasa hamil.. Apa pengalaman ibu2 semua.... Bahaya tak ya untuk kandungan?

Fibroid semasa hamil
2 Các câu trả lời

Tak pernah lagi.. bahaya if fibroid tu membesar sekali dgn baby ~ dan if fibroid membesar jugak, time 20w mcm tu akan operate utk buang fibroid tu.. Awak jaga makan & avoid makanan, minuman yg boleh buat fibroid membesar.. boleh google ~ Saya cadangkan awak consume Susu Efferty Mama.. sebab previous pregnancy saya ada cyst tapi kecil, saiz 2cm.. asbab saya amalkan susu tu, cyst saya dah takde time 8w..

2y trước

sy juga ada..3x4cm..dan sy buat xtau (xbyk fikir).tp bila berdoa,sy akan doa sgguh2 minta Allah kecilkan, kecutkan dan hlgkan fbroid.smga xganggu pembesaran bayi, xganggu nutrisi yg msuk ke baby, dan xhalang laluan nk bsalin vginal birth....kalau masih ada mak ayah, minta mereka doakan..kita doa sama2 ya..smga awak punya , sy punya dan yg lain2 hilang fbroid ni dan xganggu kehamilan aameen:)

xbahaya jika kecil. bahaya jika besar dan aktif