bedak ruam

siapa biasa guna,ok ke tak utk baby

bedak ruam
10 Các câu trả lời

Baby umur brapa ? Biasa kalau baby masih bawah 6 bulan xdigalakkan sbb takut habuk bedak tu boleh effect paru² kan , lgsatu kan . Untuk bg bedak pada baby kene try and error sbb kadang kulit baby ada yg okay ada yg x .

5y trước

Seeloknya jgn letak bedak di bahagian sulit baby lagi2 kalau bby girl, takut jadi jangkitan kuman, kalau boleh bawa ke klinik atau beli sebamed Diaper cream..pampers juga memainkan peranan juga dalam hal ni, jgn biarkan terlalu lama.. Kalau boleh masa tukar pampers tu pergi cuci dengan air mengalir biar dalam keadaan bersih, lap kering. Cara lap dari atas sampai ke dubur.. Jika dh lap pakai tisu di bahagian dubur jgn guna lagi tisu untuk lap lagi di bahagian sulit, tu pn salah 1 punca bakteria..

Anak masa dlm pantang kena ruam teruk sampai kena admit hosp. Doc suggest beli sabun sebamed baby. Mandikan pakai sabun tu terus ok Alhamdulillah

2y trước

Yang mana satu ya ? Sabun mandi cair atau yang buku tu ya ?

Ank sy kesan letak tepung ubi , sampai berparut . Zmn dulu orng tua amalkan , tp sy rasa atas kulit baby juga laa .

5y trước

Xpun, mak mertua sy letak pg lps mandi . Xlama lepas tengah hari jd kesan merah , merekak , luka

Tak pernah guna. Bila anak naik ruam, sy sapu minyak zaitun or baby oil.

Try lah. Kalau baby ok, pakai. Kalau baby tak ok, cari yang lain. ❤️

5y trước

cara guna dia tiapx2 hari tukar lampin letak ke? kalau ruam dh hilang nk letak lg ke?

sebulan lebih

Seeloknya beli jenis cream kalau utk baby. Bedak kurang sesuai dgn kulit baby. Boleh try sudocream, bepanthen atau drapolene. Tu antara krim ruam yg elok utk bby.

5y trước

Kalau takde ruam pun boleh je sapu kan. Tp sapu nipis2 jee. Just utk protection takot bergesel2 diaper dgn kulit bby.

Sy takut ada yg x prcaya ,

Bedak ni kuat tau. Sy pakai pon kulit jd kering.. sian baby xselesa plak nnti

Saya da biasa guna dari first baby sampailah skrg... ok Ni bedak Agnesia

5y trước

Sapu ckit2 saja.. jika ada gatal @ kemerahan ruam lampin tu..