I want pregnant

Siapa ade pengalaman miscarriage and berjaya pregnant balik ade tips tak...? Share2 la.. 😁 sy miscarriage 7weeks raya aritu.. Tp sekarang belum rezeki lekat lg.. Teringin sgt nak pregnant balik..#firstmom

21 Các câu trả lời

Saya keguguran 7week jugak tahun lepas bulan 7. Lepas gugur tu mmg rehatkan rahim target at least 3 bulan. Lepastu try nak mengandung balik tapi tak berjaya. Saya ikhtiar guna opk , habis period je hari2 buat opk. Sambil tu check lendir putih telur kat vagina tu, kalau opk double line dan ada tanda putih telur tu makna nya kita mmg tengah subur. Jadi saya bersama 3 hari berturut2 dengan suami waktu tu. Make sure badan tak penat and kita and suami enjoy je macam malam pertama. Jangan pikir nak mengandung ke apa. Lepastu kaki naikkan keatas bahu suami bg sperm laju sikit berenang. Hari keempat rehat. And tak buat kerja berat2. Sbb nak make sure penempelan berjaya. Masak pun takyah. Make sure betul2 rest. Jangan lupa consume acid folic dari sekarang jugak, ajak suami mkn acid folic hari2 jugak. Supaya kandungan seterusnya kuat. InshaAllah. Saya ikhtiar opk ni sebulan je terus lekat. Alhamdulillah 🥰 Jangan lupa berdoa sungguh2 minta pada Allah tu yg paling penting

Minum susu berturut makan kurma sex selepas je period sehari boleh on ulang sex dlm seminggu tu on dlm 4x ke cm tu sbb kualiti sperma lelaki dlm 3 hari je xsilap so mgkin mse 1st on tu sperma kurang sihat dan lemah utk berenang jauh tp klu awak ada buat ulangan inshaAllah awak akan dpt sperma yg berkualiti dan ckup kuat cukup sifat dan sempurna utk merentasi proses penempelan di dinding rahim awak tp awak sendiri dh kne batas kan pergerakan jgn terlalu lasak angkat berat2 jaga stress segala perkara yg buat awak marah buang ketepi biar la nk marah pun xguna kan sbb risau bdn dh tgh develop nk pregnant tp sbb kan awak lasak stress marah kuat kandungan xberhasil utk menempel then jd la period turun good luck ni experience saya experience org lain pun mgkin awak boleh pertimbangkan😘 asid folic awak dan husband awak jgn tggal

2y trước

terima kasih banyak.. insyaAllah..😊

saya keguguran 2/2/22 , 22/3 first day last period dan disahkan pregnant . sempat period sekali je 😅 saya bersama time opk positive, tak tau la hari keberapa yang opk positive tu sebab saya tak pernah ambik tahu pun. saya tahu nak ovulation pun sebab apps saya guna. saya pakai apps FLO ( 6 bulan gak untuk saya detect cycle saya bulan² ) , saya nampak double line hampir sama terang, terus tunjuk kat suami untuk bersama . tu je saya buat. sebab saya period tak teratur sebelum ni, jadi agak susah nak detect next period. after keguguran tu elok pulak first period tu sampai hari ke 5 . selama ni hari ke 3 dah takde darah. satu lagi saya tak makan sembarangan. bersama tu make sure waktu subur lelaki jugak 🤗 kalau nak tahu, waktu subur lelaki time 4am sampai 7am. yang saya tgk di tiktok dan google lah

2y trước

Insha'Allah dipermudahkan urusan. make sure track ovulation day ya 🤗 moga diberi rezeki anak pada sis juga 🤗

Sy keguguran last year 8/9/2021 xsedar pon pregnant. then xperiod. Lepas keguguran, sy check up doktor, dan sy bt kelapa bakar yg ustaz ajar.. (boleh cari kt tiktok.) Alhamdulillh Allah bg rezeki lg. Bulan 11 tahun lpas Alhamdulillah upt positif lg ( masa detect ni 1-2 weeks terus bed rest jg diri betul-2). skrg dah 8 bulan. Alhamdulillah. Rezeki Allah bg. Sy doakan semua isteri-2 yg sedang menanti zuriat dikurniakan rezeki utk hamil dengan segera 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Saya blighted ovum bulan 12/2021.. Saya consume acid folid laki bini, selalu masak taugeh mkn kacang utk kesuburan org kata bersama lepas 3pagi keatas. InsyaAllah, semoga ada rezeki. Skrg ni Bulan 4 last saya period skrg ni dh 10 weeks preggy. Semoga Allah tiupkan malaikat kecik utk awk jugak nanti insyaAllah jangan stress2 ye bg masa rahim awk rehat dlu 🥰❤️

Doa yang penting sis. Its okay sebab awal lagi belum sampai 3 bulan. Sekurang kurangnya kena period 3 kali lepas keguguran kalau ikut Doctor. Saya gugur hujung bulan 1, alhamdulillah bulan 4 baru lekat semula. Doa banyak banyak then solat jangan tinggal. insyaAllah ada rezeki sis. Then prepare kan diri before pregnant sebab 1st trimester mostly alahan teruk.

2y trước

terima kasih..insyaAllah Aminn doakan sy ye..

Acid folic ambil terus lepas pantang keguguran. Saya amalkan minyak kelapa dara D'aura dan acid folic sampai saya pregnant semula. Stop kejap Minyak kelapa dara cause perlu stop pada awal kehamilan. then after 1st trimester baru saya ambil semula Minyak Kelapa Dara. Acid folic jangan pernah tinggal. Wajib!

Hi awak. Cuba lepas awak bersama dengan suami, angkat kaki awak ke atas, mcm sandar badan awak drpd pinggang ke atas kat dinding sambil baring. Sy cuba mcm tu dengan suami rasanya baru pregnant . Sebab air mani tu masuk terus ke dalam tak meleleh. Cuba ya. InsyaAllah semoga ada rezeki awak untuk pregnant again❤️

2y trước

terima kasih share.. insyaAllah aminn

kalau dh lekat nnt kene extra careful..kalau boleh baring je tk perlu buat kerja walau berat sikit... sbb kebarangkalian nk kekal kandungan bila pernah ad pengalaman gugur tipis sikit lah...bkn nk tkotkan... tapi better awak hati² je. biarlah org nk kata awk pemalas pon, and jaga pemakanan ketika hamil

sy miscarriage February after mkn durian then April pregnant semula 🥰skarang dah 13w. tips sy rasa sbb sy track cycle sy tuk tahu bila masa subur & peluang untuk hamil paling tinggi selain itu sy ambik folic acid vitamin C vitamin D kalsium & minum air kelapa muda sbb dekat rumah ada bnyk jual.