Gula Tinggi Selepas Bersalin

Siapa ada pengalaman minum air gula selepas bersalin dan bacaan tinggi?

30 Các câu trả lời

minum air gula lepas 6 minggu bersalin hanya utk ibu2 yg ada gdm semasa pregnant saja.. sebab nk tgk ibu tu mmang ada kencing manis dari sbelum pregnant @hanya ada semasa pregnant saja..

2y trước

kalau sangkut lps bersalin tu, pastu kne buat ape ?

Rasa mcm minum air gula ni untuk org yang ada GDM masa pregnant, tak tahu pulak ada minum air gula selepas bersalin. Bacaan kadar gula sis normal tak masa mengandung and selepas bersalin?

Minum air gula selepas bersalin? Setahu saya minum air gula ni normal untuk ibu mengandung sebab ada kencing manis, kan? Selepas bersalin pun kena minum ke? sorry tak tahu bab ni...

Saya selepas bersalin tak check lagi, tapi bacaan gula last time before bersalin ok je. tunggu next appointment nanti untuk check. Kalau tinggi maknanya mmg ada diabetes la ya?

minum air gula selepas bersalin? awak ada gdm semasa hamil ya? tapi saya rasa biasa sebab badan belum normal lagi. tapi jaga makan ya sis

saya ada pengalaman minum air gula lepas bersalin.. bacaan tak sangkut masa tu nasib baik.. ingat balik haih harap tak kena lagi dah lah

sebelum bersalin pun nak minum air gula tu pikir beribu kali nak telan ni kan nak kena minum lagi lepas bersalin...perit rasanya

Saya sblum 4.6 tpi slepas 7.8 pula😭 then dc ckp da diabetic..u guys mcm mna mau control,rsa risau pun ada nie

Kalau gdm masa pregnant lepas bersalin kena minum lagi sekali air gula kan... haih takut lah pulak sbb saya gdm

So far bacaan air gula saya selepas minum normal. Maaf tiada pengalaman kena minum air gula semula selepas bersalin