Reject Directfeeding

Hi. Siapa ada pengalaman baby 1bulan lebih reject df? Sebab baby saya ada ulser pada gusi. Tapi bottle feed dia nak. Cuma bila masukkan nipple dalam mulut dia, dia menangis2.. adakah faktor ulser tu buat dia tak nak df? Mohon bantu. 😭😭 p/s: saya dah bawa dia ke klinik. waktu saya bawa dia pegi klinik, dia masih nak df. keesokkannya, dia dah tak nak df. Dia nak minum bottle feeding je. Dr cuma bg oral aid utk baby.

1 Trả lời

baby dah rasa senang minum botol. Df kena struggle lebih baru dapat susu. kena keep on df ye puan

1y trước

Hmm boleh jadi. Sebab sebelum2 ni okay je df. Sy ingatkan sbb ulser tu. Okay sy cuba lg. tq ye