reject botol susu?

Salam & hye mommies. Please help me.. Baby saya 2 months old today. Meaning another 2 weeks saya akan naik kerja. Problem sy baby tak nak botol susu.. Walhal saya dah train dia sejak day 2 of life lg sy alternate with Direct feeding n bootle feeding. At first dia mmg nak no problem. Tp sejak 2 weeks ago sy perasan dia slowly bottle feeding lebih kepada nak "ngempeng".. Jd bile nak ngempeng tu slowly dia fully DF. Bile sy bg bootle dia menangis2 reject. Pada masa yg sama dia lapar.. Suami dah beli soother seakan bentuk nipple tp sama je. Ade x brand soother lain? Siapa pernah alami situasi mcm saya? Boleh share ye apa nak buat.. Agak buntu plus sy dah nak bekerja dah x lama lagi.. Tq

1 Trả lời

Cuba minta org lain bg bottle feeding, dia ok ke x? Kdg2 bby blh sense ibu dia nk masuk keje tu yg nk ngempeng lbh.. 😂😂

5y trước

Hehe.. Tulah kan.. Dah try husband bg..x mau gak.. Time tu saya x dekat2 dgn husband takut dia ade aura pulak kan sy kat situ. Mayb sy try NUK soother