anak mengamuk bila df

anak dh 3 bulan, dia suka masukkan jari dlm mulut lepastu nak muntah. So decide bg pacifier lepastu anak macam taknak df, dia nyot nyot je puting saya lepastu bila susu keluar dia mengamuk. Sy risau la dia tak cukup susu... tp bila bg bottle ok je kenapa ya? Lelama dia ok tak? Saya risau dia tknk df 🥲😭😭 #ingintahu

3 Các câu trả lời

Sama mcm anak sy. Tanya nurse masa checkup dia ckp nipple confuse🙂 baby takmau df sbb dia malas guna tenaga nak hisap keluarkan susu tu. Tp kalau bg botol dia tk try hard mcm mana dia nyonyot susu ibu. Sedih jgk baby tkmau df :( mommy boleh try oral stimulation for bf smula. Tp mental kena kuat nak df anak kalau dia mengamuk tu. Goodluck ya

ni sama la mcm saya..anak xnak df..dia nak botol..saye pon dah pening pksa dia..kesian tgok dia bebai..last2 saya pump ja, buh dlm botol..kalau xcukup, saya bgi susu formula.

Laju sgt kot susu? Atau slow?

3mo trước

kalau susu laju mcm mna ya??😿sbb first2 laju kn..