tak berjaya burp baby

Saya dah cuba macam2 cara, setiap hari belajar burp baby. Tp everytime buat baby jarang nak burp. Jadi stress setiap kali bagi minum susu sbb tau dia tak boleh burp lepastu. Boleh ke kalau baby tak burp? Masa tidur sy mengiringkan dia in case muntah

5 Các câu trả lời

Awak df ke bg botol? Doctor saya bgtau if kita df & bila baby lepas puting terus terlena, tak perlu burpkan dah tp make sure kepala dia tinggikan sikit dari badan (anak saya tidur dlm crib yg boleh adjust height). Perati dlm masa 15 min baby okay or tak if dia terjaga, kena bangun & burpkan cos that means dia tak selesa. Actually mengiringkan baby ni tak digalakkan, boleh jadi SIDS (boleh baca research kt gooogle). If nk mengiringkan baby awak kena peratikan dia & jgn lama2. If bagi botol, kita kena burp kan juga. Try awak burpkan dgn relaks2 gosok2 belakang dia sampai jumpa point2 yg boleh buatkan baby burp. Lama2 nanti awak terbiasa & mahir. Kalau baby tak burp juga boleh terus letak tp tu lah risikonya nanti kembung perut or muntah/jeluak. Tp it’s okay awak ikhtiar dgn kerapkan sapu2 urut2 minyak telon kt perut & tapak kaki baby biar dia banyak kentut

kalau botol senang burp. kalau bf, baby biasanya hisap smpai terlena. Sdh terlena xdala burp.. Lepastu kalau letak baby d bawah dia akan cepat trjaga. Kena perhati la, kalau cam dia gerak2 xselesa , cepat2 angkat bagi sendawa.. kalau tak, keluarla susu tu.. kalau balik2 xsendawa... nanti dia kan nangis meragam menyusu pun tdkmau sbb tdk selesa perutnya ada angin.

Sis mengiringkan baby mmg tidak selamat untuk jangka panjang Sis boleh letak dia atas katil sekejap lepas angkat balik untuk sendawakan Sis juga boleh dukung dia chest to chest Kepala baby atas shoulder you (dia pandang belakang u ) Tepuk tepuk di buttock dia lepas tu usapkan di belakang baby bawah ke atas tidak perlu tepuk usap je senang baby burp

kalau sis fokus semata nak sendawakan baby mmg stress sis.. sis kena santai2 smbil burp sambil main phone, berhenti mkn kudap2, confirm taw2 baby dah burp🤣

Burp ni kena relek2 je sis..tepuk2 biasa je tak perlu rushing nnt dia burp..kalau tak boleh baru iringkan dia. Boleh je