Polyp cervix

Siapa ada experience polyp cervix. Sy 23w 17/7 ni nk jmp doc pakar. So far doc ckp xmembahayakan baby. Tp klu sy bgerak kasar sikit mesti bleeding. Ada sp2 blh bg info atau tips x ? Terima kasih semua

1 Trả lời

Sy baru 2 hari lepas buat minor operation untuk buang polyps. Cervical polyps tak membahayakan baby. Tapi mungkin risiko untuk ibu sebab melibatkan pendarahan. In my case, polyps sy bersaiz besar and terpaksa minor operation sebab risiko kalau nak bersalin normal nanti. Takut pendarahan banyak. Apa pun, check dulu dengan doctor. Ada yg size kecil, dan doctor boleh buang on the spot time check tu. Macam petik jerawat gitu tapi dalam cervix la 😅 InsyaAllah prosedur buang polyps ni tak menyakitkan pun. Semoga yang baik-baik untuk sis ya.

3y trước

baca komen ni buat sy lega sikit. risau sbb baru smlm Dr kata sy mungkin ada polyp. 2 mggu lg kena dtg sbb sy baru 15 mggu. menangis tak keruan kelmarin tiba2 ade bleeding.