Missed Miscarriage

Separuh nyawa aku hilang Ya Allah. Beratnya rasa dugaan ni. Sayang mummy, diusia kamu 18w kamu tinggalkan mummy n daddy untuk selamanya. 18/9/19 checkup, jantung kamu dah tak berdegup. Luluh hati mummy, daddy kerja jauh pulak tu dari kita sayang. Mummy kuatkan diri, drive ke hosp berdua dengan nenek. Hosp pun sahkan kamu dah meninggal dalam rahim mummy. Tapi mummy masih harap kamu hidup, mungkin kamu lena rehat. 19/9/19 mummy tengok kamu dengan daddy lagi, nak tengok kot kamu dah bangun. Tapi kamu lena selamanya sayang. Mummy cuba redha, sabar. Tapi mummy belum sekuat itu untuk terima takdir. Kamu laa anak syurga Akhtar (yang terpilih). Saham mummy dan daddy ke syurga Insha Allah. Maafkan mummy, tak berikan yang terbaik semasa kamu berada dalam rahim mummy. AllahhuAkhbar ?

56 Các câu trả lời

sabar ye. kuatkan semangat. sy pernah rasa. mmg seperti dunia ni gelap seketika. tp alhamdulillah sekarang Allah beri kesempatan untuk merasa nikmat mengandung yg lain dr sebelum ni. tapi sy tak dpt nk bendung air mata setiap kali sy teringat. semoga rezeki yg Allah titipkan buat kami kali ni membantu sy utk lebih redha dengan apa yg berlaku.

sabar sis takziah..smoga tabah n kuat ya..sy pn missed miscarriage..12w kantung je xde baby..26hb warded kne cuci sbb xgugur pn lg and xde breeding pape tp sbb baby xde doc soh cuci..dua kali dh gugur..sedih sgt tp nk buat mcm mana dh kententuan tuhan..kita sama2 redha yer

5y trước

Awak lagi kuat, dan ujian awak lebih dari saya 🙂 Semoga kita terus kuat dan tak putus asa.

Innalillahiwainnalillahirojiun ... luluh juga hati sya membayangkan perasaan sis . kalau sya , sya pun tak mampu dan tak sekuat sis . Allah tahu yg terbaik sis, kuatkan hati ya mestipun kita lemah, In shaa Allah yang allah akan hadiah sesuatu utk akak nanti . 💕

5y trước

Terima kasih awak. Sejujurnya komen awak semua kat dalam ni kuatkan saya jugak. Bila dah terluah, n dapat kata kata semangat, Insha Allah saya pun kuat dan semangat untuk laluinya 😊

Salam takziah..semoga kite dikurniakan lg zuriat..redha..ade hikmah ape yg terjadi..sy pon dlm kesedihan mcm awk..sy 17week...baby xberdengup..skrg tgh berpantg dh seminggu..semoga kite kuat...inshaAllah semoga Allah memberi yg lebih baik slps ini..

5y trước

keluar spotting ..tu terus p spital..scan,tgk xde dh..

salam takziah ya sis . sma lh mcm sya juga . sya pun baru2 ni khlgan ank juga kndgan 33weeks sbb excident..tpi dgn rezeki Allah bagj sya pregnant blik slepas sbulan kejadian . harap sis sabar ya .

5y trước

Awak berpantang berapa lama yea after miscarriage. Lepas keguguran tu, waktu period macam mana

Sedeh nye ya allah 😭 sy tgh preggy 18week jugak ni. Sbar n keep strong ye sis.. Ank sis tgu sis ng husband kat sana.. Maaf sis.. Bole tau x sbb ape bby meninggal??

5y trước

Aamiin terima kasih 😊😇

Salam takziah. In Shaa Allah Allah akan gantikan y lebih baik pada sis. Saya pun Ada pengalaman 4x keguguran. Semoga sis tabah.

5y trước

Jangan putus asa ye.

Bersabar sis.ada hikmah disebalik nya.moga sis dipermurahkan rezeki lGi.. yg penting sis jga diri n fokus pda dri sis dulu..

Takziah sis... Seorang anak syurga sedang menanti sis jangan risau ye pasti ada penggantinya nya insyaallah ...

Semoga tabah hadapi dugaan ni... Kne redho sis...sy dlu pon cm tu awk...😊 Xpe dia tggu dh kita disana 🙂

5y trước

Wc awk 😊