Suami asyik main game

Sepanjang pregnant ni kan saya rasa macam kosong sangat. Kat rumah suamilah tempat saya berborak apa semua. Tapi kadang-kadang saya rasa macam diketepikan. Sebab suami asyik main game, nak tido game, nak makan game, nak pergi kerja game, balik kerja game. Kadang rasa diduakan dengan game jer. Saya try husnuzon sehabis baik. Mungkin ni cara dia beromantik ngan saya kot. Dia tahu wife dia pregnant badan letih so dia nak kurangkan keletihan saya tu dia main game. Dengan game dia boleh kurangkan masalah dia sebab dia nak dia nampak okay depan mata saya. Bukan tu jer, mungkin malam dia main game sampai tertido sebab dia nak teman saya tido walaupun kadang-kadang saya tak tido lagi dia dah tido. 🥹 Kalau dia main ML tu saya anggap dia cuba praktiskan diri nak melindungi saya dan anak2 nanti kalau ada orang berniat jahat. Tapi nak tanya juga, macam mana kurangkan rasa terasa dengan sikap suami? Bukan tak pernah bincang tapi tulah masuk telinga kanan keluar telinga kiri sbab slalu saya cakap tu dia tengah main game… Masuk dalam game skali kot sebab respon dia cuma “okay” “faham”

4 Các câu trả lời

situasi awk same ngn sy dlu..tambah plak sy ank ramai n tgh peknen..satu hari tu sy biar kan cucu dpn mate mak die..kdg2 org xnmpk ape y ank die bt..salahkan kite x peduli x lyn cucu2..padahal kite penat bawak perut lg..nk suh org lain tlg bantu tp d kecam.mak die tye knp sy x peduli ank2..niat sy nk tunjuk sndri ape y jd..sy mnngis dpn mak die..biar mak die tgk sndri.lps pd tu bile ayah mertua tau..ape lg kena takzirah la..dr tu makin lama makin kurang nmpk die ngn game..lps bersalin alhamdulillah die dah tggl game..klau adik2 or kawan ajak kebnyakkan d tolak..klau die main dlm stengah jam stop dah.klau die nk main ikut kn ok je kan bkn kite x support hobi..tp klau dah over sgt 24 jam tu y jd masalah

Maaf ye, tp yg ni saya tak faham org laki. Knape still focus game bila dah kawin, especially bini tu dah pregnant. Tak tahu ke yg perempuan pregnant ni senang letih dan perlukan banyak perhatian? Sedih tengok wanita bersuamikan yg takleh stop main game phone, pc, ps etc.... Ingat dia je ke yg stress? Laki mcm ni susah nak slow talk. Diorg akan melenting kalau ditegur. Banyak dengar lelaki ni terlalu fokus game walaupun dah kawin beranak pinak. Kalau nak sangat main game 24/7, knape kawin? Single je laaa. Nak sambung marah tp sedang pregnant jugak. Sabo je laa....

Suami sy dulu camni sis ngadap ML je pastu kita borak mmg tak fokus lah kan dah dia betarung nyawa kat dlm game tuh😑 ending nya sbelum tidur ke apa sy marah je or sindir dia dulu before sy gi tidur, pastu sy tak layan suami, ko layan la game tu aku layan tido!!! Lama2 dia paham pulak🤨 skrg dah kurang main, dia pandai dah bhgi masa game and saya. Sy doa supaya suami sis reti bahasa and berubah ye❤️

Sama suami saya