Suami dan game ~

Nak tanya la dalam ni. Org lelaki ni mmg takleh hidup tanpa game ke? Mmg tu wajib ke dlm hidup dorg? Sy tak faham suami . Suami2 korang semua mcmna? Mmg semuaaaa suami dalam dunia ni main game ke? Ustaz tak ustaz tp game tak tinggal. Pelik ea. Nak marah tp mcm terfikir.. game tu hobi ke.. kalau hobi kita dilarang kita pun marah kan..tp stress tgok suami main game. Hm mungkin usia masih muda kot even ustaz or pak imam pun. Mcmna nak bg suami stop main game ya.. Tp so far okay la kalau sy minta tolong ke apa dia okay je, cuma sy tak suka tgok dia leka dgn game😭#seriusnanya

4 Các câu trả lời

Even karkun pun kuat main game sampai tergadai waktu tidur😂🤣. Itu hobinya kot. Mcm sy mmg hobi husb sy, sy ok je as long minta tlg buat kerja rumah ke apa ke, dia tlg je, tgjwb tak lari, kewajipan agama dipatuhi. Sy anggap dia main game tu utk release penat dia lps sehari banting tulang. Tak apalah, itu cara husb utk release tension, penat; sy punya cara nk release penat pun ada cara tsendiri. So, berdamai jelah dgn cara masing2. Itu cara sy handle la. Terpulang pd sis nak handle mcm mana.

2y trước

haa tulah game n dorg ni tak dapat dipisahkan huhu.. redha je la..sy bg syarat kat dia boleh nak main tapi kalay sy panggil kena pandang n nyahut sy hahaha..

suami saya pun main game jugak . pernah saya tegur , dia tak main kejap . pastu esoknya main lagi . last2 sya buat2 tak layan dia . bukan bermaksud sya nak derhaka . saya cuma berdiam diri ja . buat hal sndri . then kebetulan sya pregnant . saya buat2 pening , and nak balik rumah mak saya , saya bagi alasan duduk sini takda sapa boleh rawat saya . mana la tau kalau saya jatuh ke apa . start pada tu dia minta maaf and tak main game dh 😂 nak main pun dia tanya dulu . hehehe ..

Husband saya dpd awal kahwin sampai sekarang tak berenggang scroll facebook dia, tengok vid kereta la bola la dkt youtube. Nasib baik tiktok dia tengok vid agama/ceramah 😒 nak bising pun dah malas. Asalkan kau kemaskan rumah, tolong basuh/sidai baju, prepare kan makan sudahlah. Saya goyang kaki je 😂 kalau main game, selalunya kitaorang main sama sama. Mobile legends haha

Husband sy pun main game. Tp berpada2. Daripada die main whatsup duk mej perempuan lain.. Biar la die main game. Hehehe..

2y trước

haa kdg terfikir gak gitu hahah nauzubillah kan..biar jela dh lumrah ek..bkn suami sy sorg hehe