hye semua ?

Hye..apa patut dilakukan kalau suami pemalas..nak minta tolong sikit cakap nanti2 ,lepas tu dia 24/7hour main game..kalau dalam satu hari..main game kat hp je keja..kalau minta tolong memang tak ditolong..kadang2 bapa sya yang buat keja..kalau panggil banyak kali malu la pula org sebelah rumah dengar..apatah lagi nak marah..lagi la malu org dengar..apa boleh buat..tahan jer perasaan..dah la jaga baby..letih lagi buat kja rumah..dia main hp jer..sampai suatu tahap hati sya betul2 tawar untuk dia..

5 Các câu trả lời

Senasib la kita sis..suami sy duk ngadap pc.. celik mata tengok hp pstu terus on dota.. kita ni terkial jaga anak 2 org kecik2 lg .. mntk tlg baru buat..xpnh sy dgr dgn rela hati dia nk tlg kita buat itu ini.. itu pun klu game tak start lg bru dia tlg sy..klu suruh time dia on game jgn harap la nk ditolongnye..balik2 kite yg buat.. lapar perut pndai pulak cari nasik.. tp kite ni jgk dicopnye pemalas ..sy nk diikutkn masih dlm pantang..baby belum sebulan lg.. tp makin sedap dia lepas tgn tengok sy sihat cergas.. klu org lain pantang masih lg jln terkepit2..rasa x mcm mana sis? Haha sedih cite sy .kt sini jela nk meluah pun

3y trước

dulu suami saya pun begitu jugk ngadap fon aje main ML.. hari2 saya bawa gaduh smpai brperang pecah fon smua sruh dia plih nk fon ke kita . saya ugut je lari rumh ngn anak hehe now dia dah brubah mash jugk main game but saya bagi dia had bukn nk jd queen control tp nk dia sedar dia ada anak bini yg prlu prhatin . kdang tu saya yg sruh dia main game je klu x nti kita yg dkcaunye😅😅

Kalau lelaki pemalas, mmg dah tak leh nak buat apa 😓😪. Melainkan dia ada kesedaran sendiri untuk berubah. Lelaki ni pula, diorg ada 'ego lelaki' tu sendiri, kalau di tegur susah nak dengar. (tapi tak semua lelaki, kebanyakkan lelaki) Kalau 24/7 dia main phone, dia tak bekerja lah ye? Mungkin kaum lelaki sendiri yg boleh bagi pandangan dalam isu ni. Mungkin ugut cerai je kot? Kalau tu pun dia tak kisah, memang not worth it jadi suami. Maaf kalau pandangan agak kasar.

4y trước

Skrg lockdown sebab tu tak kja..tu la..kadang2 sya ne dah rasa tawar hati dah..

Buat talk hati ke hati, tanya dia slow2, ckp kt dia, sy ni penat, alang2 abg free, apa salahnya abg tolong? Kan baby buat sama2, jaga pun sama2 la. Cuba abg duk tmpt sy mcm mana.

4y trước

Ya la..tq for your advice..❤️

Mungkin awak perlu agresif di ranjang agar dia "patuh" Pada kamu. U perlu tonton video agresif wanita terhadap lelaki yg akan ikut arahan. Tu mungkin berkesan.

4y trước

Mungkin dia perlu sedar tugas sis dan membantu. Itulah suami yang baik. Jika tidak, mungkin sis boleh try cara kasar dengan memberi kepuasan seperti dalam video xxx dominasi wanita. Mungkin ia dapat memberi 'kesedaran' Kepada suami.

..i feel you. Kita hnya mmpu senyum.

4y trước

Betul sis