Berat baby tak seiring dengan ketinggian

Hi semua, Tak lama lagi baby dah nak masuk 6 bulan. Tapi berat dia slow xikut macam panduan dalam ni, tapi ketinggian dia laju naik. Susu tidur semua okay. Patutkah saya risau? Sebab nurse cakap aritu BMI dia nak turun line kuning dah sebab berat slow naik.

1 Trả lời

Teruskan monitor je perkembangan baby. Baby saya pun dh masuk 6 bulan. Berat pun slow naik. Fully bf pula tu. Siap refer pakar pemakanan lagi. Walaupun naik slow alhamdulillah bmi makin nak normal. Setiap baby lain perkembangan. Baby minum susu poo pee dia normal okay je. Keep on monitor je. Saya bagi baby drop jenama appeton tu dkt baby. Alhamdulillah makin nmpak perubahan berat dan tinggi.