pendarahan

Hi semua!sye baru pregnen 11 week,semalam sye ada pendarahan,lendir bercampur darah warna merah tua....pergi wad kecemasan scan katanye tak nmpk kantung,check rahim,mmg ada luka sikit,kemingkinan bole gugur kata doktor,persoalannye....kalau sye sudah keguguran..knp darah tak byk,dan jika kemungkinan gugur...kemana kantung baby...saranan doktor jika berlaku pendarahan yg byk terus dtg kecemasan...adakah ank sye masih selamat??

11 Các câu trả lời

Awl bln lps sy miscarriage 5w hari rabu, sedih terkata tapi bila dh thu niat tros dan doa supaya cpt² kantung keluar habis sbb tkot kena d&c.. Alhamdulillah keesokan nya lps maghrib stat contraction sakit ya amat, tepat azan isyak sakit dh hlg.. Pegi toilet nak buang air kecil tup² kantung dh keluar abis dgn sndri nya.. Alhamdulillah Allah s.w.t permudahkan segalanya.. Aamiin

sy haritu pon masa gugur kna msuk mulut itik tu kna korek hidup2..Allah je tahu sakit mcm mna..masa mula2 tu MO biasa yg dduk korek tu,tp kantung xmau jatuh jgk..dlm sejam cmtu,barulah depa panggil dr pakar..dr pakar mari,skjp je dia buat,korek sikit trus kluar..lps kluar tu,hilang dh sgala rasa sakit perut yg tramat sgt..ingt balik mmg ngeri sgt..

5y trước

Samalah....5 kali sye ni....tpi ape2 syukur sgt2...da selesai...ni nk pantang elok2 serik sgt2

Sye dah disahkan keguguran..baru tadi dicuci rahim..secara hidup2...azab nauzubillah..sakit gugur 3 kali ganda sakit beranan😔 dri jam 11 pagi smlm sakit tumpah darah byk sampailah jam 10 pgi tadi baru setel...5kali seluk cuci..ape2 Alhamdulillah...da keluar harap2 semua da besih dan proses berpantang yang amat myakitkan....

5y trước

InshaAllah...mmg tgah berpantang mulai hari ini...inshaAllah...terima kasih

Sis.. Trlalu bnyk buat kje ke?.. anak sulong ya..jgn buat kje renyah sgt sis..sbb kandungan msih lg lemah dn kecil..sebrng kemungkinan bole trjd jika trlalu aktif saat ini.. Tnggu feedback dr doc dahulu..untk lngkah brjaga2..sis mmg kne bnyk rehat..dn jgn trlalu melakukan aktiviti lasak..

5y trước

Bukan byk kerja sis,cuma sye drive selama 4 jam manual non stop,kesian kt somi n pak mertua..pikir2 jdi stress...hope selamatlah ank ni😢...mmg nak juga kasi tuk somi...nk somi ada zuriat mendoakannye dunia akhirat...

Kdg2 amik masa 2,3 hari juga utk kluar darah jika gugur secara alami....ni pengalaman adik dan kwn2 saya...cuma saya tk gugur secara alami....takda turun darah,hanya nmpk cm tisu sikit ms buang air kecil tp dah tahu janin tkda heartbeat,so kena buat d&c

5y trước

Bukan tkda darah....dia spotting coklat2 tp tkda banyak...kalau mcm tu tak tau bila dia btul2 gugur...kita tau yg janin tak jadi bila scan nampak keadaan janin tu

kene banyak rehat.. asid folic terus kan klw ada makan.. jgn stress.. in sya allah selamat

5y trước

InshaAllah...sye cuba...aah mmg rahim jenis tak kuat

Bykkan rest sis...semoga selamat sumeny...amin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

5y trước

InshaAllah...terima kasih

Have a gud rest ye..moga Ada rezeki lain selepas ni..

5y trước

Ye inshaAllah terima kasih

kandungan luar rahim pun x nampak kantung.

5y trước

Mengandung normal..scan tak betul,pergi kkia nmpk je kantung..tpi da mmg xde rezeki sye

possible selamat lgi tu. just rehat bnyk2

5y trước

Tq sis...sye pun harap bgitu