Luka

Hi semua...siapa yg boleh share pnglmn luka di bahagian anus sebab sembelit?kdg2 x sembelit pun di bahagian anus tetap akan terkoyak...ada yg boleh share apa2 tips?

1 Trả lời

Pernah jadi dulu masa 2nd trimester.. Seksa sngt sbb sakit nak membuang.. Cara saya, saya makan virgin coconut oil, minum air bnyk and makan buah betik bnyk².. Alhamdulillah dalam sehari dah sembuh.. Najis pun tak keras and menyebabkan luka dah.. Elakkan untuk tahan time nak membuang ya.. Kalau rasa nak berak terus je g berak sbb kalau kita tahan, usus akan serap kelembapan najis and buatkan najis makin keras

5y trước

Tq ya...😊