minum air kelapa

Hi semua...baru² ni ada baca yg Dr. Imelda ckp ibu mengandung dr awal kehamilan boleh minum air kelapa, bukannya start dr 7bln baru bolah minum. Betul ke? Ada yg pengalaman sebaliknya? Sy baru 4bln..takut nak cuba. Sj tnya pendapat n pengalaman kwn² ..?

40 Các câu trả lời

Minum tapi berpada2. Bg sy kadang pantang larang org tua ada benarnya, tapi biar berpada2. Jgn la minum sampai berbiji2 kelapa tu 😅

5y trước

Haha..nk minum sikit pun sy takut..inikan berbiji. Tq sis

Kalau saya bleh je sis, awal2 tk tau plak pregnant.. Hari2 teringin nk minu air kelapa..alhamdullilah baby okey.

Depends pada badan jugak rasanya. Sbb sy dr awal preg smpi lah dah 37w mmg minum slalu. Alhamdulillah tkde pape

5y trước

Hehe biasalah sis. First baby kan. Tp kita mesti lebih kenal bdn kita sndiri kan. Hehe. Anyway, goodluck ya! Jaga diri & pregnancy! 😘😘

Kata org air kelapa meransang contraction.. Awal mgandung jgn dlu kot.. Sy start 7bulan minum, anak lahir bersih..

5y trước

Sama , 7bln bru mnum..masa awal2. Ktanya mcm tjam..wallahualam

ada kwn mnum kguguran.. bg sy baik sy mnum ms 7bln je.. xnk.ambik risiko.. bidan pom ckp bnda yg sama

Sy masa 2 bln lbh dh minum air kelapa... Skrg ni still minum lg.... Kandungan 17week 6 day... Hihihi...

5y trước

Lebih kurg sama kita 17w 😂 ramai la ckp ok..sy jeling2 je pg td air kelapa kt kedai. Hati nak cuba tp takut lg byk 😂😂

sy dr ank 1st kandungan 2bln dah minum air kelapa, tp bergantung pd org gak, kuat dgn tak

Try dulu minum okay tak. Ada orang tak sesuai, perut jadi bergas. Tapi minum berpada2.

5y trước

Hrp2 ok lah

Sy mula2 dpt thu pregnant dh minum kelpa..tpi fresh punya la bkn yg cmpor gula..

sye teringin minum je 😅 dari 2bulan ke 4bulan minum je tapi tak selalu pun

5y trước

isi tuh lagi nikmat sis 😂 tanpa isi rasa tak lengkap, sye makan je kadang meegi pedas pun mkn, dulu time alahan tak bole masuk apa apa, nie daa bole masuk semua mkn je, cuma jgn makan nenas tapai