Petua cepat hamil tradisional

Hi semuaa....Saya nak tanya kalau dekat sini tau apa-apa petua atau tips nak cepat hamil...saya dah 2 tahun TTC still takde hasil.. kalau ada yang nak share saya sangat hargai

13 Các câu trả lời

Hi just nak share . My mom fitness consultant taw and dia ada ajar satu cara untuk ikhtiar mengandung caranya ialah you squeeze (kemut) . Masa you cuci baju ke , cuci piring , masak ke you try kemut around 5 minit . Buat senaman pada otot vagina tu . I pun try benda sama my mom ajar sebelum kawen haritu . Alhamdulillah sebulan lepas nikah terus lekat . Alhamdulillah skrg anak dah 5 bulan . Cuba lah . Tapi jangan lupa jaga makan . Kerap minum air masak ye .

saya pun 2 tahun menunggu alhamdulillah baru 6 weeks pregnant. Saya amalkan makan folic acid 5 bulan sebelum pregnant. Sebelum period boleh amalkan air kelapa bakar dicampur dgn serai (diketuk) & lada hitam. In shaa Allah. Moga Allah kurniakan akak zuriat nanti.

Jaga pemakanan dan kesihatan je sis. Amalkan juga folic Acid. Bg sy xperlu jamu2. Pemakanan pula perlu seimbang. Terlalu veggie pun xleh juga sbb pembentukan bayi memerlukan byk zat yg boleh menghasilkan darah spt folic Acid dan zinc

Ni tak specific petua tradisional lah but boleh amalkan bersama serbuk debunga kurma, pati delima, zinc (pekatkan air mani suami, tambah sperma), b complex (sbg asid folik) ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit.

Petua hamil cara tradisional yang saya pernah dapat dari kawan saya lepas period minum air kelapa muda 1 gelas pagi & petang, malam bersama suami. Sekiranya bulan tersebut tidak hamil, cuba petua tersebut untuk bulan seterusnya.

Kuatkan rahim dulu sebab orang sekarang mudah keguguran.Lepas tu baru amalkan petua minum air kelapa muda. Saya dapat petua cepat hamil ni dari tukang urut masa saya gugur dulu...and alhamdulillah berhasil

Mungkin boleh try tongkat ali..tak silap herba Melayu ni org kerap digunakan untuk memulihkan kesihatan.. so suami boleh guna tongkat ali untuk lelaki, dan kacip fatimah untuk isteri... semoga membantu

Cuba makan serbuk debunga kurma n minum air rebus buah hawa. susah sikit lah yang ni sebab kena kirim kat sapa2 nak p mekah.insyaallah berjaya. Ni petua saya dapat dari mertua saya masa ttc dulu

Mse period byk mnum air klpa, kalau obes trunkn berat, mkn asid folic, 2thun sy ttv dah ke klinik buat rwtn ksburan, 2018-2019 mgndung pastu ggur, 2020 mgndung balik, ttc 4y

saya Amalkan ihtiar buah zuriat Alhamdulillah. n kawan saya ad masalah telur kecik2 Susah perggy sy sruh Amalkan jugak n Alhamdulillah Allah makbulkan