6 weeks pregant

hi semua, sy new mommy yg baru 6w.. nak tanya ada tak yang tak ada sangat morning sickness? sy cuma ada breast tenderness bila bangun pagi, sakit belakang bahu, berangin dan selalu sendawa dan pening kadang2 je. normal ke ya hmm saya nak pergi scan tapi rasa mcm terlalu awal. so far tak ada bleeding lagi.

15 Các câu trả lời

Normal je jgn meminta alahan tu. Saya dh terkena. Haritu ckp kenapa lah tak dpt lagi. Lahh terkena. Terus takleh bangun awaknya. Dah dkt 2 minggu tak masak tak buat kerja rumah makan tak selera tido tak lena. Asal nak tido je nak muntah.

saya masa 6week dah nampak kantung .. dan saya tiada alahan langsung .. ya allah nafsu makan saya macam membela .. tp alhamdulillah 10 week ni nafsu tu kurang laa .. hahaha lau tak kui tembun dah .. sekrang dah bukak buku pink ..

Sy ada alahan. kena tahan je sepanjang sy bekerja. asal tengok ramai2...mula dah mual2. sy x morning sickness...tp sy evening sickness. lemah n x larat nak buat kerja2 rumah. nasib husb dan anak2.memahami❤️

Sama before masuk 6w berangin, sendawa pening. Sebelum tu tatau pregnant. Siap pergi klinik doc bagi ubat gastric. Dh masuk 6w ni baru start episode muntah2 🥺

Sama la mcm saya juga, 6w tu sakit breast saja, alahan lain mmg takde. Terus proceed utk scan tvs, alhamdulillah dah nampak kantung & heart beat bb

5mo trước

Alhamdulillah mcm saya, so far takde spotting @ bleeding

sama lah.. Saya tkde alahan. saya cuma sakit belakang dengan cramp je. Cuma ada kembang tekak je bila masuk 6 week ni. tp tkdelah sampai muntah2

5mo trước

sama Kita..alahan teruk Tak de..cuma kadang tu kembang tekak ni macam mual..tapi Tak muntah Pon

Normal sis 👍🏻 saya pun tiada alahan, symptom kita sama, alhamdulillah sy dah scan nmpk dh kantung baby, sis cuba la try scan dkt swasta, 😇

5mo trước

Baby usually week 8 dan ke atas based on yg dr inform, yg pnting dh nmpk kntung dia ad dh tu 😇 fikir yg best2 je tau sis ❤️ hari2 ckp dgn baby, usap dia everyday ckp dia strong, dia grow very well, inshaa allah everything smooth je nnt 😇

normal kot rsanya sbb sy ngandung ank 1st lgsung xde alahan,pregnant ank no 2 skrg ni pun xde jugak alahan..mkan mcm biasa ja,hrini bru 6w

Sis kita sama. Sebijik. Alahan tiada sangat. Tapi fuh, sakit belakang sakit bahu tu jangan cakaplah. 🤣

macam saya la sis saya dah 6w tapi takdak morning sickness and tanda ii preg semua macam sis