Period sebelum/selepas kawin ade keluar ketul2 pekat

Hi semua, siapa ade yg mcm sy jugak, sy period tiap bulan normal. Tiap kali period ade bulan dia dtg sengugut yg sakit, but sakit dia xde laa sampai xboleh bangun, & xlarat nk buat ape2. Cuma cramp gile kt bawah perut tu.. & tiap kali period mesti keluar lendir pekat ketul2 sy xthu kenape sbb sebelum kawin pun dah ade mcm tu.. normal ke ya? Lagipun sy dah kawin 1 thn 4bln. Takde anak lagi.. ade ke siapa2 mcm sy period nyer? Boleh ke kasi pendapat or share something.. sy nak tahu if sy perlu buat rawatan or tak? Terima kasih #period

5 Các câu trả lời

Bgi sy mmg normal mcm tu sbb period & ada je berjya pregnant byk kali wlaupun mcm tu. klu tgh ttc, check kesuburan suami isteri, check sperm, check hormone, buat papsmear, scan smua. Nti doctor bgtau apa tindakan sterusnya

boh tungku sis..saya dulu mcm tu..darah susah nk kluar tu yg jadi berketul n sakit..saya ok je anak nk masok dua dah..dulu saya slalu bertgku klaw senggugut

Kes macam sis ni normally masa time anak dara, but boleh tuam perut bagi period lancar. If getting worse, please seek doctor ya.

sye x sure normal ke x.. tp klu sye, memg kdg2 period akn ade bketul especially 1st n 2nd day..

5mo trước

Pernah mcm tu**

normal