Anda yang mana satu?

Hi semua selamat petang🌥 Haah min nak tanya soalan yang min rasa paling susah orang nak mengaku ni😆🤭 Anda yang mana satu ya? Yang berjimat-cermat atau yang suka berbelanja ya 🤔 Susah ni nak jawab lagi-lagi orang perempuan😂

Anda yang mana satu?
122 Các câu trả lời

Habis semua nya jadi boros bila time nak prepair keperluan anak pertama. Sbb excited. Dah x peduli dah orang kata ape. Yg penting im happy , dan puas hati. Bukan selalu x salah pon for me lah. Bukan mintak duit husband atau duit org untuk belikan keperluan anak kita.

Dua2! Sebelum kahwin fikir lebih nak cantik diri mcm beli skincare, makeup, sanggup mahal2! Skrg fikir brg2 rumah and plan nak ada anak 😉

Can be both depends on situation. Berjimat tapi ada masa tertentu akan berbelanja sebagai tanda reward utk diri 😌😌

Dua2 ada, saya kedekut dengan diri sendiri tetapi suka berbelanja untuk anak2 dan keluarga.

Suka berjimat belanja barang keperluan saja yang tidak perlu tu fikir2 dulu sebelum beli

Tengok kepada keadaan.. Mybe saving 2 3 bulan, time nk shopping., jangan halang la 🤭🤣

Saya ni jenis jimat & boros. Tapi kadang2 je boros. Jimat time tengah takde hahah 😂

Berbelanja bila perlu. klu ada duit lebih sesekali beli utk reward diri sendiri.

Sy suka berbelanja dengan duit sendiri . Kalau husband bagi duit sy akan bjimat.😅

spend tuk benda yg perlu shaja. n spend tuk kemahuan tu bila rasa perlu juga 😊