Pergerakan bayi

Hi semua... Sekarang saya mengandung 4 bulan Kenape belum merasa pergerakan bayi dalam kandungan??

36 Các câu trả lời

Nurse saya cakap selalunya 20 week ke atas baru rasa baby gerak sebab masa tu baby dah besar. Ada orang bawah 20 week dah rasa. Depends jugak pada tebal kulit perut kita. Perut tebal, susah sikit nak rasa

Sama dgn saya usia kandungan.. Dye rase time bile sunyi.. Tibe2 rase dye cm org tumbuk perut.. Guduk3 cm tu.. Haha.. Pastu xde.. Payah nk rase.. Sehari tu kadang2 skali dua je dpt rase tu pon kalau perasan..

Sya tgh2 4buln hri tuu ade rsa gerak2,, awl2 5 buln hri tuu ade rsa gerak2,,jntung dia dnyut tpi 2@3 hri nie kurang gerakn dia,, jrg2 jee gerk,, jntung pn slow jee dnyut..norml kerr

4y trước

Baik sis g klinik check..risau gak die jrang gerak

Saya mengandung 15minggu .. klo baring ,kekdg blh rasa gerakkan 😄..gerakkan mcm jentik² tu .. nama gerakkan tu nurse kt sni yg bg ye .. jgn kecam Saya plk😅

Bergantung pd bdn seseorg jgak...klau jnis bdn kurus kulit nipis mcm sy 15w da rase gerak bby.. klau jnis kulit tebal bdn berisi skit 18@20w bru dpt rase grak bby..

sebenarnya baby dah gerak2 tu.. aktif lg dia.. tp kita yang belum rasa. xpe sis as long as Doktor ckp baby sihat, mbesar dgn sempurna pun dh syukur☺️

Saya pun pregnant anak first, start rasa pergerakan baby dalam 4 bulan 2 minggu macam tu. Tak lama lagi dia gerak lah kot, sabar eh hehehehe

saya minggu ke 28 bari rasa pergerakkan....coz baby kecik so mayb kita xperasan...dont worry as long doc kate semua ok...its should be ok

ad tu baby gerak, tpi rsa mcm rama cm tu la.. hahaha.. sy 18w bru ade rse baby tendang2.. sabar ye, nnt awk akan rsa jgk..

Dlm minggu belasan. 18wk mggu ke atas. Tp ada jga org sblm 18wk dh rsa gerakan bayi. Gerakan dia halus sja. Ada denyutan d perut

5y trước

Haah kan sis, rasa cam denyut2 je perut bila sntuh 😊