SAJA NAK LUAH....

Hi semua, saya saja nak luah. Luahan je tau bukan minta simpati. Hehe. Saya rasa saya sedang diuji sekarang. Kandungan syukur nak msuk 20minggu. Saat2 macam ni la kan , kewangan betul2 tak cukup. Kadang saya berlapar, husb gaji cukup2 je. Saya usaha cari kerja tapi tak sangka soalan pertama yang tanya masa iv , pregnant tak walaupun kerja wfh. Saya nak berniga tapi modal takde, saya buat dropship untung rm2 tu pun laku 3item je.Saya berserah je, harap anak dalam perut ni sihat2 je. Suami usaha je bagi saya makan tapi nak tunggu gaji ni maggi jela hari2. Hehe. Saya cemburu tengok kawan2 saya mgndung jugak up status makan sedap2 tapi belum rezeki saya. Saya cuba pinjam duit mak ayah tapi lama2 diorg sindir. Jadi sy tak kerap la meminjam. Ini ujian buat saya, saya terima . Saya luah je tau . Tq baca.

22 Các câu trả lời

Alhamdulillah awk dbrikn rezki suami yg sntiasa ad dngn awk..sy plk diuji dngn bnda lain suami ceraikn sy lps dpt thu sy pregnt rupanya ad simpan lg prmpuan yg pernah kantoi dan sy maafkan..sy kerap dimaki apth lg dibinatangkn oleh suami sndri..belum lg hdup sy btapa susah nk servive dlm famly yg toxic..sy prnh cuba bnuh diri pd kandungan 2bln dngn kelar tangan..tpi Allah msih pnjgkn umr sy..walaupon hakikatnya Allah kurniakn sy kembar tpi satu tak dpt servive sbb sy brgduh bsr smpai brtmpar brtumbuk..dunia sy terasa sngt² kosong tpi Alhamdulillah sy dpt lalui smue shingga skrg dah 31minggu kandungan..sy doakan awk dilimpahkn rezki dan dprmudhkn segala urusan dunia dan akhirat..mohon doakn sy jugak💞

2mo trước

Ya Allah kuatnya sis😭😭 semoga sis dipermudahkan urusan & berbahagia selalu❤️❤️ semoga Allah angkat doa2 yang dipanjatkan aamiin2

Cerita pasal diuji kewangan, sy pun diuji benda yang sama macam sis..tengah pregnant juga, benda yang sy usahakan sekarang buat fbpro, buat konten ntah apa2.. janji post d fb.. sblm ni sy bkn jenis suka public kn post, tp disebabkn ujian kewangan ni sy teruskan sj berjuang dkt fb sbb yg tu sj tak perlukn modal tetap perlukn internet dan rajin buat video. Mmg kita nampak rezeki orang lain makan sedap sebab tu rezeki diorang , rezeki kita pula sebab dapat suami yang baik insyaAllah. Yakin sahaja pada rezeki Allah, sy doakan sis dan baby sehat selalu dan semoga baby yang diperut membawa dan membuka rezeki buat sis sekeluarga amin ya mujib 🤲🏻🤲🏻 be strong ya sis.. kita semua diuji pada kemampuan yang Allah tahu kita boleh lalui. Bersangka baik selalu 🤍 hugs

2mo trước

Fbpro tu akan bayar kita guna dollar*

alhamdulillah masih ada mak ayah...sya mak ayah dh xde...mertua pun xde dah...sama juga kami mkn nasi n telur hari2 dh nk setahun...diuji dgn kewangan juga..anak saya dah 4org... skrg baby dlm perut ni pun tau masa 20week..alhamdulillah wlu bergaduh mula2...akhirnya dh ok...lg bergaduh lg sempit rezeki kami...skrg alhamdulillah wlu mkn nasi n telur hari2..ttap rasa bersyukur n cukup...sy buang fb, buang TT n WS hanya no family sahaja...jadi sy xkn nmpk org lain mkn sedap2.... semoga dengan kelahiran anak ni nanti ad hikmah nya atas semua kesusahan yg kami lalui....wlu Allah xbalas kat dunia...sy harap sgt Allah berikan ganjaran nya diakhirat kelak....semoga sis juga bersabar, dan semoga dipermudahkan urusan dunia akhirat...aaminnnn....

Alhamdulillah...Ala kulli hal.. sy pun sama mcm puan..skrg diuji kewangan xstabil.. Anak 2 org sekolah,mcm mn pun perlu settlekan yuran sekolah setiap bulan.. Kdg rs terbeban sbb mahal tp sentiasa positive nnti Allah ganti lebih baik...lgpun mmg itu rezeki anak² sbnrnya dpt sekolah ditempat yg baik..Alhamdulillah struggle...tp apa boleh buat skrg suami tanggung semua.. InshaAllah lepas fasa morning sickness ni try meniaga balik kecik²..semoga ada rezeki y melimpah ruah sblm baby keluar...amiinn.. semoga kita semua redha dgn ujian...btw sis,better masa ni xyh tgk apa yg kwn² post status apa semua...hihi...supaya kita pun x teringin.. 😅

sabar sis saya pun macam sis tau..masa mgndung komitmen banyak rumah lagi rdtx kereta moto api air gaji tolk2 semua 100 lbh je tahan lagi 15 hari nak gaji..nak makan sedap2 pun skli je lpstu masak apa yg ada tupun kdg nsi goreng kosong kdg megi jgk😅and kdg mngidm tahan jala kan kdg tu mngis jgk tpi tk tnjuk depn suami sbb fhm dia pun tngh usaha lebih huhu tpi lepas berank duit tngal 50 pn ckup2 smpai gaji..tkpe sbr je sis rezeki akn dtg nanti..mak ayh saya pn sindir jugk ckp mcm mna nk bela ank kalau sllu mntk duit apa smua and now alhmdullilh ank saya bju brg2 smua adik brdik kwn yg bnyk bgi saya tk beli apa2 pn cuma byr bil hosp je

sy pernah merasa beras habis , barang dapo kering, meggi pn xde lgsg, susu ank plk habis, poket mmg kering, dlm 1masa yg sama plk tu. menangis tu mesti,tp syukur alhamdulillah kami sabar, fikir apa perlu buat, n now suami lps hbis kerja die on job lalamove buat penghantaran brg.. mmg penat siang mlm, cuti pn buat juga, tp dari sumber itulah sedikit membantu kitorg.. dpt lh simpan sikit duit utk nk bersalin kang.. klw main hp pn kadang2 je, sbb takut terlalu ape2 yg blh buat kita mengidam, lg pn skrg mmg mls dh nk main fon bukak fb ke ape😅.. sy bnyk tgk movie jee😂

Luah la sis…kami semua memahami. Saya pun byk fikir duit psl saya tak kerja, suri rumah jaga 2 anak lg yg masih kecil. Skrg tgh mengandung anak yg ke-3. Saya kurangkan tgk social media supaya mata saya tak terpandang perkara yg boleh buat saya down/byk fikir lg. Baju baby saya tak beli langsung, guna je baju anak2 sebelum ni, rendam hilangkan kotor kalau boleh. Saya doakan sis kuat & selamat serta anak sis juga membesar dgn sihat dlm kandungan. Doakan saya juga mudah utk menyusu nnt, moga Allah limpahkan rezeki susu bdn yg secukupnya buat anak kita semua nnt.

Semoga Allah mudahkan urusan sis dan suami. Sentiasa percaya pada rezeki, jangan cakap tak cukup duit. Tapi ubah ayat tu kepada InsyaAllah nanti cukup. Saya pun macam sis juga, suami kerja cukup² makan ngan bayar komitmen. Hujung minggu buat part time grab, saya tolong juga sikit² dengan mengait beg. Tapi ye lah, nak siapkan satu beg tu pun amik masa berhari-hari. Tapi dapat tak seberapa, cumanya sentiasa bersyukur rezeki yang Allah bagi. Sentiasa doakan suami juga ye. Semoga baby dalam kandungan sis sihat dan urusan sis melahirkan nanti dipermudah

Bila baca pasal kehidupan dan ujian orang lain Allahu.. Semua sedang di uji. Saya pula suami kena buang kerja anak nak masuk 4 bulan. Kena buang sebab salah orang lain. Kami tinggal jauh dari keluarga . Memang taknak siapa2 tahu kami tengah sesak sekarang ni . Sebab benda macam awak cakap la taknak disindir. Cuma mampu doa moga2 ada yang ambik suami untuk bekerja dalam masa terdekat. Dah plan macam2 untuk anak, jadi macam ni pula. Semoga kita semua dimurahkan rezeki selalu serta dipermudahkan segala urusan. ❤️

sama nasib kita.. cuma sebelum pregnant saya n suami sama2 keje kedai makan.. lepas dapat tau pregnant n gdm , asyik kena ulang alik klinik , jadi saya decide untuk berhenti.. suami je terus keje situ. xperlu risau sgt bab makan sebab mmg dia akan tapau bawak balik dr kedai. cuma nak barangan peribadi yg lain terpaksa catu.. ni pon tggu str bulan 8 ni nak beli barang baby yg bakal lahir nanti..