SAJA NAK LUAH....

Hi semua, saya saja nak luah. Luahan je tau bukan minta simpati. Hehe. Saya rasa saya sedang diuji sekarang. Kandungan syukur nak msuk 20minggu. Saat2 macam ni la kan , kewangan betul2 tak cukup. Kadang saya berlapar, husb gaji cukup2 je. Saya usaha cari kerja tapi tak sangka soalan pertama yang tanya masa iv , pregnant tak walaupun kerja wfh. Saya nak berniga tapi modal takde, saya buat dropship untung rm2 tu pun laku 3item je.Saya berserah je, harap anak dalam perut ni sihat2 je. Suami usaha je bagi saya makan tapi nak tunggu gaji ni maggi jela hari2. Hehe. Saya cemburu tengok kawan2 saya mgndung jugak up status makan sedap2 tapi belum rezeki saya. Saya cuba pinjam duit mak ayah tapi lama2 diorg sindir. Jadi sy tak kerap la meminjam. Ini ujian buat saya, saya terima . Saya luah je tau . Tq baca.

22 Các câu trả lời

Banyakkan berdoa utk rezeki suami ye sis.. sbb doa isteri tiada hijab utk suaminya. skrg saya pun melaluinya... bukan saja ujian kekurangan wang, tp ujian kesihatan anak, berjauhan dgn suami, kepenatan mengurus 4 org anak. Sbg isteri kita dh membantu apa yg termampu.. selebihnya doa dan tawakal. Byk juga doa utk rezeki org lain, inshaaAllah malaikat pun akan doakan utk kita..

tabah ya sis ..apa yang sis rasa tu... sis tak keseorang.. sy prgnnt 18week.. bgtu jga apa sis rasa tu bgitu lah sy rasaa.. time bgink lah kita kena uji.. allah.. tapi yang paling pnting sbrr dn slalu berdoa smoga .c malaikat kecil kita sehat sehattt.. itu jee.. yang.. ptt kita. fikir. sis.. i feel you peluk jauhh..

baca luahan awk dan komen² ibu lain buatkan sy rasa lebih bersyukur dan berfikir..ramai lg yg diberi ujian lebih berat dan semuanya alhmdllah..bersabar..sy pun x terkecuali dgn ujian..bhgian masing² kan..moga Allah mudahkan urusan dan ganjarkan rezeki yg melimpah ruah utk kita semua..Amin..

i feel u sis sbb sy pernah dlm situasi ni. cuma nya sy ada toddler yg perlu dijaga juga. walaupun kurang rezeki dari segi kewangan..rezeki dari arah lain dtg..yg bermurah hati hulur pd kami. bsabarlah ya..inshaAllah sabar kita tu akn dibalas kemudian hari

saya doakan awak dan suami dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki. selalu bersembang dgn anak dlm perut mintak dia doakan ibu ayah dia ye.

Tabah ya sis .saya doakan sis murah rezeki ...semoga baby dlm kandungan dan sis sihat selalu...semoga semua dipermudahkan..amen

semoga puan dimurahkan rezeki, diberikn kesihatan yang baik.. insyallah ada rezeki anak2 puan nanti..bykkan bersabar ya.....

Jgn risau bab rezeki sis, sentiasa bersyukur, banyakkan berdoa.. Semoga sis & family diberi rezeki yg byk & halal. Amin

Moga dilimpahkan lagi rezeki sis sekeluarga ❤️

awak kalau nk niaga, nak jual apa ye