Perlu atau tak kejutkan bayi minum susu even kuning dah OFF.

Hi semua, Penting tak kejutkan bayi every 2hours/3hours untuk minum susu even kuning dia dah off? Boleh ke biarkan baby tido selama 3-4jam tanpa kejut untuk susu? Baby saya kadang last feed pukul 11pm. Tido sampi 4am baru jaga untuk feeding. Siang pun kadang2 dia tido lama. Tapi tak selalu. Kadang siang kalau smpai 4jam sy kejut dia even dia sedap tido risaukan perut dia angin. Tapi sekarang dia kerap menangis macam kena cubit. Asyik nak kita pegang and dakap. Letak je menangis even dah tertido and dia keep nk sucking. Kadang dah bagi susu ikut sukatan sepatutnya still keep nak nyot2. Bagi puting pun tak jalan. Breastfeed pun tak jalan 🥺 #bantusharing #1stmom

1 Trả lời

Bg sy penting. Tp x tau la mommy lain kn. Sbb die hanya minum susu saja kn. FM dlm 3 jam dah digest, mesti baby akan lapar lepas tu. I can't afford if my baby is hungry. I will feel so guilty. So nk x nk mmg akan kejutkan baby setiap 3 jam. Sy nk jaga berat baby bg maintain x nk la drop ke apa kn. Tp depend pd baby awak la. Baby berapa bulan? Mgkn baby awak nk attention dr awak tu. Die nk awak peluk je die.