POSITIVE COVID

Hi semua, nk tanya. Suami saya+ve covid, baru 1st day buat test.Saya belum buat test, takde simptom lagi. Pertanyaan saya, kalau sy +ve apa yg saya perlu buat selain kena report di MySJ? Kena pegi kk juga tak ? Saya risau sebab baru masuk second trimester 🥲

2 Các câu trả lời

Klu tk ada simptom, masih rasa cukup nafas, selera mkn seperti biasa, tkde lemah2 badan atau dehydrated ke boleh kuarantin kt rumah je. Skg tempoh kuarantin utk yg +, ada vaksin & begejala 7hari. Klu kontak rapat tp dh ambil vaksin dan - , tempoh kuarantin hanya 5 hari 🤗

2y trước

terima kasih share info 😁 saya swab kt klinik smlm -ve, kena kuarantin juga

Sblum ni ad ambil booster #2 ?? Rsenya x perlu ke kk hnya monitor dri rumh. Klau simptom berlarutan pg ke hospital terus bkn kk.

2y trước

ye ada. vaksin lengkap dgn booster, so far takde simptom. sy monitor oxygen & temperature je dari rumah