Demam dan alahan

Hi semua. Nak tanya, normal ke klau sy dari 6w mmg ada alahan. Ngam masuk 12w sy terus demam tapi boleh berjalan. Cuma panas dalam, mata panas, nafas panas. Skrg 12w3d. Harini sy terus muntah setiap 5minit. Makan roti muntah, minum air jarang muntah. Normal ke?? Ada tak yg mcm sy??

5 Các câu trả lời

sye penah dmam & muntah2 tyme awal pregnant dlu.. Dr akan bg ubt tahan muntah.. kne mkn ubt tu dlu stengah jam pas tu bru mkn mknn lain.. nak x nak memg kne paksa mkn.. mkn sikit2 je dlu.. air pn steguk je.. klu byk kang muntah..

2y trước

Takde. Prgi emergency bagytau dia. Dia bagi paracetamol n ambik gas je 2 kali. Pastuh suruh balik buat covid test

sis lpasni kalau demam xyah g emergency, g kk je. sbb sy dlu demam panas mcm sis jgk, sy g kk je. doctor akan check time tu cuma sbelom tu kne wat swab test dlu.. sbb biasanye emergency kn lama tggu. kalau lpsni demam lg

2y trước

Okey sis. Selalu mmg ke kk je, cuma sy g emergency sbb dh malam pastuh mmg ada semput. Sbb pkai pam tak jalan. G emergency terus ke zon kuning takperlu tunggu. Cuma mungkin ramai malam kan. Doc pun tak focus agaknye yg sy inform demam n batuk teruk smpi muntah time tuh. Bgytau dia batuk smpai sakit perut n trkencing dia just tanye ada kluar darah tak. Kalau ada baru datang semula. Tuh je

kalau demam suhu tinggi better check dkt klinik .. mual tu kalau dpt try mnum susu ibu mengandung tu .. yg penting jgn kurang air dlm bdn .. try jugak makan buahan

2y trước

Sy dah prgi emergency. Ambik neb 2 kali, dia bagi paracetamol pastuh suruh sy buat covid test dkat rumah. Alhamdulillah selera ada cuma apa yg masuk semua kluar. Susu mmg takboleh. Minum satu sudu kluar smpai buih 😅 taktau knape masuk 12w makin teruk muntahnye

normal syaa pon dlu alah sampai 4 bulan ..muntah sampai 4 pagi lemah gilaa

2y trước

Mungkin juga. Tambahan demam tetbe jadi lagi teruk. Skrg ni demam dh okey, cuma batuk mmg akan lambat hilang. Tapi muntah tuh masih sama. Setiap masa rasa. Ada org ckap masuk trimester 2 ada orang jadi lebih teruk 😂

better pi cek

2y trước

Dah cek dah. Pergi emergency. Siap bawa buku pink lagi. Dia bagi ambik neb 2 kali. Bagi paracetamol. Pastuh suruh balik buat test covid. Dua kali sy mention sy demam, semput, selsema, batuk, muntah smpai kluar dekat hidung, minum air pun muntah, batuk smpai trkencing. Doc dlm emergency sndiri ckap “kalau batuk smpai kluar darah baru datang semula”