Demam ketika hamil

Assalamualaikum semua. Sy ingin bertanya ada ke yang mengalami demam panas ketika hamil? Harini usia kandungan sy memasuki 9w. Sepanjang 5w ke skrg demam asyik on off. Sy sbnrnye baru je tahu sy hamil ketika 8w. Dan selepas buka buku pink pd 8w, sy mulai alami alahan dan tiada selera makan. Demam sy pun makin panas sampai kepala sakit dan tak larat utk bangun. Dan sy ke klinik swasta utk dptkn ubat. Doct cuma bg sxm air garam,paracetamol dan ubat tahan muntah. Normal ke demam masa hamil? Sy risau menggnggu bayi dlm kndungan. Mohon pndpt kalian. Terima kasih

1 Trả lời

Mungkin perubahan hormon atau pembawaan bayi atau cuaca yg x menentu.. Sy demam hari terakhir puasa tahun lalu, waktu tu pregnant dah 5 weeks.. Hari pertama raya puasa sy muntah2 terus ke hospital.. Makan jugala panadol sebiji.. Sebab kalau terlalu panas bdn tak elok jga utk kandungan.. Risau.. Sis mnum air banyak2 n bnykkn rehat ya..

5y trước

Terima kasih atas info