Ada apa apa tak? 🥺

hi semua, nak tanya kalau ada spotting coklat kenapa ya? saya dah 5weeks. tadi ada la juga berjalan, angkat barang. ke sebab penat sangat ya? and kena buat apa ya? 🥺 😭 #pleasehelp #firstbaby

9 Các câu trả lời

Jgn angkat berat, kalau boleh bedrest! Bersama dgn suami pun kalau boleh elakkan buat smntara waktu. Doa byk² ye sis semoga nnti nex scan dpt tgk kantung & heart beat baby..doa sepanjang masa, sepanjang tumbesaran janin. Take care tau! Klu masih bleeding, ada discaj lg trus ke hospital..

Hm saya dulu keluar spotting coklat ingatkan period. Check upt naik double line rupanya dah 5w. Tapi macam sis, dah tahu pregnant baru keluar spotting nie elok refer dr terus. Jangan angkat benda benda berat pls. Turun/naik katil pun slow slow

Boleh try pergi klinik yang ada tvs scan. Kalau spotting berterusan, ada rasa sakit, and still tak nampak janin dalam rahim, boleh try buat blood test untuk tengok bacaan beta hcg. Take care :)

banyakkan bedrest ya. Jangan angkat barang dan buat aktiviti berat. Minum air kosong secukupnya. Spotting semasa awal kehamilan blh jd kesan proses penempelan atau ancaman keguguran.

untuk first trimester ni elakkan dulu buat kerja2 yang berat , jangan lasak sangat .. ada orang dia boleh buat dan ada orang tak boleh ..

saya pun 5week ada spotting coklat, takut juga mula nya tp husband ckp itu normal sebab janin dh melekat kat dinding rahim

g klinik terus , nnt doktor bagi ubat kuatkan rahim. jgn tangguh. takut apa2x, angkat berat tuh tak berapa elok sgt.

biasa nya klau pregnant tapi ada spotting walaupun sikit,nurse or doctor akan sruh dtang klinik sis..

jumpa doktor

2y trước

dah jumpa doktor tapi doktor tak boleh nak bagi apa apa sebab tak nampak janin lagi. dia suruh tunggu lagi 2 minggu 🥺