Susu soya vsoy

Hi semua. Nak tanya boleh ke sepanjang pregnant ni saya minum vsoy yang ni ? Sebab nya saya tak boleh minum fresh milk. Alahan laktosa. Perut saya akan jadi kembung yang teruk. Sekarang baru 9weeks. Ade kesan apa apa kalau saya teruskan sampai 9 bulan nanti ?

Susu soya vsoy
1 Trả lời

Klau tak bole minum fresh milk, amalkan pil kalsium pun boleh sis sama je function dia. Soya act not that good for baby, takut ade alahan kulit lepas lahir. Cuma brand soya yg ni sye x pasti, better consult further dgn doc