27WEEKS 4DAYS

Hi semua. Nak tanya bila dah nak masuk trimester ke 3 memang badan semua rasa bisa2 ke ? 😭 Sy tak tahan laa 😭😭 Bangun pagi nak pergi office rasa sakit je satu badan. Hmm normal ke? Tapi kaki takde bengkak pulak. Rasa down and sgt emosi bila kena mcm ni. Tolong share sikit pengalaman ibu2 masuk trimester ke 3 boleh tak? 🥲

12 Các câu trả lời

try mengurut untuk ibu mengandung & elakkan mkn mkanan yg bt masuk angin..lps tu tidur pkai stokin.. elak mandi malam2 plg lwt jm6ptg tukang urut yg ajar dia kata blh elakkan msuk angin..kurangkan mkn fast food juga tu tips dr dia la ☺️

sya skrg dh 28 week.. hampir nk masuk 29 week ni. alhamdullilah 🤲setakat ni xde ape2.. kaki lak kurang bengkak. cuma tu la. lg2 3rd trimester ni bdn rase makin malas sngt..kuatkn jgk la nk g keje.

Awak rasa sakit x atas rusuk bhgian kanan?sy rasa sakit bila tllu lma duduk..kena baring..tp adik sy ckp itu normal sbb baby mkin besar,perut makin sempit,harini 28w1d..

normal sis, sy pon sama, sakit2 dah badan, tulang belakang da start sakit dgn tulang punggung.. kdg rasa cam nk cuti awal jek dr keje.. skrg da 31weeks.

Tengah alami jugak 😭 duduk lama sakit berdiri lama pun sakit. Nak2 time lepas makan sakit sangat dkt tulang rusuk kiri sebab baby membesar

2y trước

Same la awak. Mlm mlm rasa mcm ade jer nak naik dkt tekak pedih pedih rsa gitu.

Tengah alami skrg 27 weeks 4 days… sakit bisa badan bile jalan lama skit n duduk lama.. mcm nk patah pinggang.. bila baring br ok…

aah awak, saya pun duk tgh alaminya, tak bole buat apa, sbb baby makin mbesar.

2y trước

sabar ya dear ❤️ semoga dipermudahkan urusan kita semua 🌻🙂

Tengah alami, tak boleh duduk lama sakit belakang, asik rasa nak baring je nie.

2y trước

hmm kann 😭😭😭 Ya Allah baru 27weeks dah tak tahan. tak tahu laa kalau da masuk 8-9 bulan . mau patah2 pinggang 🥲😭

sama lah saya pun selalu suruh husband picitkan slow2 ..

sama la..xtau mcm mana nak bkerja..rasa xlarat