carta pergerakan bayi perempuan

Hi semua mommies. Sy hari ni masuk 29weeks. Boleh mommies semua share selalunya bby cukup 10gerakan kul brp? Start kul 9am.. selalunya cukup gerakan kul brp? Sy masih lagi confius cmne nk kira.. help me mommies.. anak 1st.. kadang rasa bby kick kuat.. kadang slow..

1 Trả lời

Ambil kira gerakan/tendangan baby yg kuat. Tp nurse sy kata asalkan dpt rasa gerakan baby walaupun x kuat sangat, boleh di ambil kira. Jangan takda gerakan langsung. ☺

5y trước

Selalu sy kacau2 bby, dia tendang kuat. Kali ni sy tepuk2 perut kacau dia, rasa slow je.. risaunya sy..