37weeks pregnant

Hi semua, kalau kita dah ada tanda nk bersalin kena pergi hospital bahagian kecemasan ke ? Bahagian pac tuh kat mana ? Saya tak tahu first mom #bantusharing

11 Các câu trả lời

Selalu akan ada signboard dewan bersalin dan kecemasan. Rasanya better follow signboard dewan bersalin kot tp klau pergi kecemasan pun dorang layan je rasanya. Nanti dorang tolak la awak dekat tempat yg sepatutnya. Xde pengalaman sbb sy kena serah diri direct. Jumpa obgyn macam check up biasa lepas tu proceed masuk wad.

pergi ja wad bersalin. nanti security panggil nurse kat dlm bagitau ada patient nak bersalin. nurse akan bawa ke 1 bilik utk buat VE dan scan. kalau nak bersalin,terus la masuk wad. kalau blm lg,disuruh balik juga

Pac tu mana² hospital dia dekat dlm bhgian dgn dewan bersalin. Mcm kecemasan kan ada kauntet saringan/triage.. kat dewan bersalin pun ada saringan tu kita panggil pac

bg thu je da kluar tanda nk bersalin.. nnt dieorg kt situ mste akan tnjuk trus kt mne yg ptt di tuju.. sy pn menanti hari jgk nie.. smoga dipermudahkn urusan kita ye

pergi di tmpt dewan bersalin.. bila nk masuk pagar hospital.. tny guard atau staf hospital disitu.. ckp awak nk beranak.. nt dia tunjuk kt mana pac tu..

Nurse sy pesan xperlu ke kecemacan kalau dah ada tanda nak bersalin, terus ke ward bersalin..

terus ke bahagian pac awak☺️. semoga dipermudahkan urusan awak

kalau HTA/HKL, PAC tu dalam Pendaftaran Kecemasan tu

terus kecemasan nnti ada yg tunjuk / bawa ke sana

Semoga dipermudahkan bersalin 🥰