Berat bayi

Hi semua, harini saya dah genap 36minggu 6 hari. Saya baru lepas checkup and scan berat baby dalam 2.6kg nak tanya okay ke berat baby mcm tuh ?? Sebab saya rasa macam kecil sgt #firstbaby

19 Các câu trả lời

Normal je, tu berat anggaran je... Pengalaman sy pregnant 4 org, sume doc ckp 2kg lbih, tp bila kuar sume 3kg lebih brt bby masa lahir... Tolak no 3 je, kecil skit 2.8 je kuar tp dia y paling montel dr y lain, sbb sume susu dia bantai, susu ibu xyah ckp la, sampai dpt adik pn dia still nk rebut... So xyah susah hati, selagi doc ckp berat baby normal, insya Allah xdk pe y nk d rsaukn... Slalu Doakn sume sihat dn slmt...

sy hari tu 36w baby 2.4 ja,x smpai pn 2.6 then 2 minggu jgk kne suruh follow up kt klinik sb baby Dr ckp kecil,then scan 38w naik sket g 2.7kg so Dr just suruh tunggu sampai due 40w. so ari ni sy bru je bsalin,x sangka plak berat baby 3.58kg 😅 so means slagi xda komen dri dr ok la kot,sb sy yg siap kne review pn npknya bknnye 100% btl,tu just estimation je 😊

2y trước

tq sis 💗 semoga dipermudahkan urusan bersalin utk sis jg ya 😊😊 Fighting 💪💪

Masih ok,.. Sy dulu 2.5kg...ngam² berat utk baby.. Alhamdulillah bersalin normal.. Yg kedua 2.7kg,alhamdulillah juga bersalin normal tanpa dijahit.. Hope kali ini pun normal.. Semoga dipermudahkan untuk awk bersalin, sy yg kedua dulu sepatutnya ada sekali lagi berklinik PD esok hari tapi x sempat, sy bersalin hari ahad.. 🤭

2y trước

Apa tips sis normal tanpa jahit ?

Alhamdulillah ok tu sis .. klu besar kena kuat ckit teran nye .. sy 3 anak 2.7kg senang nk kluar , ank ke 4 ni 3.09kg teran2 pny kuat jd buasir pulak 😂 .. Alhamdulillah 3 anak x Berjahit kt bwh normal semua Alhamdulillah ..

2y trước

Alhamdullilah kalau ok hihi Bukan apa mak saya nih Haa asyik ckp “lahh kecik nya anak kau mesti kuar nnti kecik kene kuning apa semua”, kita jadi risau pulak haha Alhamdullilah Kalau ok 🥰 thanks sis🥰

sy rasa ok tue,, sbb sy tgok 3 buku latest pink sya 36w anggaran 2.4 - 2.6 ,, lahir baby sya 40w smua 3.01, 3.10 dan 3.45kg.. skrg preggy ank ke 4, hari slsa tue 36w 2d bru 2.49kg,, kira ok dh tue ,itu cuma anggaran,

Ok dah tu mommy. Besar2 takut tak leh keluar ☺️ Biar dia membesar kt luar nanti hehehe. Semoga dipermudahkan segala urusan ya. Dulu anak 1st sy 35w5d berat pn 2.15kg je haluuussss sgt.

2y trước

Itu lah tuh besar sgt risau kecik sgt pon risau haha 😂 apa2 pon alhamdullilah Kalau ok thank youu sis 🥰

kalau ikut dalam asian parent ni baby 36weeks 6 days pun berat normal 2.6kg okay sangatlah tu berat baby sis 😍 takpe baru 36 weeks kan saya dulu 37weeks lahirkan baby 2.4kg je sis

2y trước

Aah baru perasaan kt apps . Tuh lah risau sgt 😂 Alhamdullilah Kalau okay thank youu 🥰

boleh tnya tak Mcm mana nak tngok bacaan berat anak dalam kertas doktor scan tu..boleh ajar tak cara nya mcm mna..dalam kertas scan ni saya keliru sbb bnyk sngt bacaan nombor..😊

2y trước

berat baby awak 1.2kg..tu efw

anak saya lahir 2.44kg je puan , kecil je alhamdulillah takda apa masalah 😊 baby pun sihat je sekarang anak dah 2y daa makin debab ..

2y trước

Alhamdullilah yg pnting sihat semuanya kan 🥰 terima kasih Puan memberi respon 🥰

ok je tu . kecik kt dlm senang keluar nanti.. besar nanti susah keluar sis.. boleh besarkan baby kt luar nanti bagi susu🤣