Kepala baby belum engage.

Hi semua, harini 11/10/2020 saya dah 39 minggu. Tapi kepala baby belum engage. baru masuk sikit. Mcm mnaa eh ? takut overdue 😭

14 Các câu trả lời

sama sis, harini 11/10/20 sy dh 38minggu, tgh tunggu hari jugak kepala baby engage, sebolehnya nk secara natural la xnk kena induce. good luck utk kita semoga dipermudahkan.

banyak gerak sis, klau ada tangga boleh naik turun kerap tapi kena hati2 la.. klau baca nota dkat hospital bhagian o&g or wad pun memang digalakkan byk berjalan utk cepatkan bukaan..

4y trước

haah. Dlm semunggu ni jalan kluar dkat tmpat org jogging. Nak jalan itik taklarat. Setakat 10 langkah sekali buat boleh laa. Heheh

Kita esok masuk 39minggu. Tp belum turun tanda pape lagi. Anak first, belum dat gambaran contraction tu mcm mana, kalau baby nak keluar tarikh 20/10/2020 pun cun jugak ni. 😂

4y trước

Kepala baby dh engage ?

Mcm mne sis dh bersalin ke.?? Moga di permudh kn.. jln bnyk or buat ketuk ketampi ke insyaa allah ada jln nti.. amiinn..

4y trước

Belum lagi. 😂 InshaAllah. Takde tanda tanda nya lg. mcm mcm dh bt tp baby seronok dkat dlm.

Don't worry sis. Kadang bila dah nak dekat due,baru kepala baby betul² masuk dlm ruang pelvik kita

Banyakkan berjalan atau turun naik tangga supaya baby cepat turun dan mudah bersalin 😊

Hi, sy pun ada masalah sama. Skrg dah dekat 39 minggu. Dah bersalin ke sis?

4y trước

Haah dah bersalin. Saya induce. 17/10 sbb baby berat 3.7kg. dr suggest induce.

moga urusan sis dipermudahkan...☺️

inshaAllah dipermudahkan

🤲🏻