Baby engage/dah masuk laluan

Hai mommies, ada tak pengalaman kepala baby dah engage 28week / engage awal? Week berapa mommies bersalin . Tq

8 Các câu trả lời

Anak saya, masa 28w cek up kk dr kata kepala baby dah masuk laluan. Mmg rasa sgt sakit celah kelangkang, then makin tambah minggu makin rasa sakit dia tu macam baby nak keluar.. Mmg dlm hati kata 37w lahir, tp baby x sabar nak tengok dunia 36w6d dia lahir, dalam case note baby premature tp sehari je lg dah mature so xde mslah lain lh.

9mo trước

Ada dr yg bagitau trs ada yg nak kena tnya dlu.klu sy ni sy tanya sbb ngam sy nak bgitau celah kangkang sakit sgt. dr pun cek dan bagitau kepala dah dekat laluan dah..

kalau baby dh engage dgn laluan awak mmg kena standby je. sbb xboleh nk predict bila baby nk keluar. kalau below 36w doctor akan cucuk dexa utk matangkan paru2 bayi semoga dipermudahkan urusan awak. dan semoga awak dn baby dlm keadaan baik2 sahaja🌻🥰

sekarang ni susah nk jangka bila bby nk kluar. klau 26 week keatas insyaAllah boleh survive dgn baik.. klau dh rasa engage tu standby je apa2 kemungkinan,jgn buat keje berat dah..

25w anak sulung. 99hari dia d NICU. Skrg dah 7 tahun. Anak kdua 25w survive 9jam sbb kcil sgt 560g. Anak ktga dah buat cervical cerclage, lahir 32w.

9mo trước

sy 2x miscarriage 17 week, if ade rezeki next pregnancy kne wat cerclarge tu pd kandungan 14 week...

sama mcm sy, sampai 3 kali warded sbb baby dah kat laluan n contraction pun kuat.alhamdulillah kali ke4 warded cukup 38week bersalin normal

Saya due 8/9 bby dah masuk laluan since week 38 tapi tak beranak lagi🤣

9mo trước

hiii, kita due 10/9 tanda darah dah turun bukaan 2cm tak beranak lg aigoo sec bby nii 🥲🫡

Sy 33 weeks leaking masa scan masuk laluan 30 weeks

mg dpmudahkan segalanya amiin