Feminine wash

Hi semua feminine wash brand apa yer yang okay utk masalah kegatalan di bahagian miss v sejak pregnant ni kdg kdg gatal boleh suggestkan #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

10 Các câu trả lời

Kalau pregnant ni, kalau ada keputihan teruk jangan pakai feminine wash. Lagi satu, feminine wash tu bahan kimia boleh effect baby. Selain tu nanti keputihan akan keluar lagi banyak. Cara dia cuci bersih je dengan air. Sebelum nak pakai seluar dalam lapkan dulu pastikan miss v kering baru pakai seluar dalam. Boleh bancuhkan air garam dgn air suam buat cebok cipap atau buat sith bath (rendaman faraj) Garam anti bakterial inshaallah.. boleh rawat kegatalan miss v. Kalau gatal juga, beritahu nurse atau doktor. Nanti akan dapat ubat. Atau kena ambil sample keputihan untuk kepastian samada ada kulat atau jangkitan pada miss v

kalau gatal, jngn guna feminin wash.. basuh dgn betul cuci kemaluan dari atas ke bawah dgn air bersih, lap kering. ya rendam kemaluan dgn air garam seminit 2 minit gitu..

2y trước

Betul.

basuh je bancuh garam dengan air suam sehari 2x. Lama2 hilang gatal tu. tak elok pakai feminine wash time pregnant

saya time pregnant pakai pencuci fefet sireh premium..bgus sgt bnyak kegunaan..saya jual tu sis. Bole la try

Tak boleh guna fw. Kalau gatal, basuh guna air suam+garam je. Lpstu make sure kering area tu

Klu gatal bgtau nurse. Takut ada jangkitan lain. Feminine wash xperlu pkai pun.

bagi tahu nurse. buat air rendaman garam.. duduk dlm air rendaman tu... .

saya pakai produk radix oky ....bila basuh kurang gatal kt bahagian miss v ...

sy pakai yg kat watson tu.. botol putih tinggi.. apa ntah nama dia

cuba sis try putik telaga dara brand jrm

1y trước

betul saya pon guna produk bonda Rozita . Alhamdulillah , mmg berkesan..