Menjadi or tak?

Hi semua. Boleh sy tahu tak, kalau mcm ni ada tak isi? Sy test 2 hari sebelum period and ni results waktu pagi tdi. Ttc 2 tahun 10 bulan 🥹 Kalau ada tlg doakan sy ye.

Menjadi or tak?
18 Các câu trả lời

Alhamdulillah tahniah.. dh +ve kalau ikut tu.. pape pun boleh repeat lg.. nk lebih confirm boleh try pakai clear blue.. sbb ttc kan.. mesti nk tepat sikit... pape pun jaga diri.. jgn buat keje berat2.. bykan rehat.. jgn stress2.. mkn sayur2 ran.. bayam.. kerang.. jambu batu.. kurma.. untuk cantikan bacaan hb.. minum susu hl(ada acid folic) & xmanis.. kalau ada bajet lebih minum mamadil.. hb cantik & xmanis.. amalkan air barli suam segelas sebelom tidor.. barli ni yg dlam tin ye.. rebus sendiri.. acid folic jgn tinggal.. elakkan bersama dulu.. sbb xthu condition mcm mana.. kekacang pun okey nk mkn.. mcm gajus.. moga baik2 je ye.. selamat menempuh alam baru.. enjoy the journey.. 🥰 jgn lupe doa moga Allah lindungi kite.. mengaji jgn skip ye..pastu kalau blh jgn dihebohkan kecuali family terdapat & org yg sepatutnya tahula.. sbb dah ttc kan.. mesti faham kan.. tp ni just suggestion.. terpulang ye.. sy doakan moga ibu & baby baik2 sahaja sehingga urusan bersalin.. amin3🤲

2y trước

Okey baik. Terima kasih atas nasihat, in shaa Allah sy buat. Doakan sy 🥹

tahniah double line 🤗 kalau test 2 hari sebelum period, maksudnya baru 4w. tggu 6w ke atas ya untuk scan di klinik . kalau awal sangat , tak nampak kantung lagi 🤗 masa scan, pundi kencing kena full ya 🤗 senang nak detect nanti. saya scan 8w , dah nampak heartbeat 🤗 6w kebanyakkan ibu² cuma nampak kantung 🤗

2y trước

saya makan asid folik je dari lepas keguguran pertama sampai harini . pastu minum susu yang ada asid folik , macam HL ataupun susu materna. tu je la . bila buat buku pink nanti doktor akan kasi ubat tambah darah 🤗

tahniah sis.. sy pun ttc 1tahun1 bulan. bagi org xpe usia perkahwinan muda lg tapi masalahnya umur sy yg x muda lagi 😅.. sy 7weeks ni hari sis. semoga kandungan kita sihat.

2y trước

hi awak ? awak 7weeks dah pergi scan ke ?

dah ada ni puan. jaga kandungan, jgn buat lasak2 , bedrest je okay. semoga dikurniakan zuriat yg soleh/solehah utk puan. 🥰🥰🥰. klau nk lgi confirm boleh pkai clear blue digital.

2y trước

Ok baik. Lgi 3-4 hari sy akn test semula. Btw sy nk tnya, folic acid 5mg ok dh ke? Plus skrng pening yg teramat & sy bekerja, ada ap2 supplement yg perlu diambil x?

positive!tp Baru lg.jgn skip acid folid Dan minum susu klau boleh 2kali shri.should be ok ☺️congrats!!🌹🌹

2y trước

Susu kambing elok juga. Cari yang takda gula tambahan. Dulu saya minum susu Juna 🥰

Mcm ye..tp msh awal..sbb tu pudar cmtu...try lg nnt smggu dua...😇 sbb dulu saya mcm ni juga..hee😇😇

saya punya dulu pon mcm nie.Lps 3 hri check clear.Taniahhh👍🥰

pregnant la ni. kalau upt dip n tell ni selalunya mmg tepat

in sha Allah ada rezeki tu.. esok dan lusa cek lagi

2y trước

Aamiin. Baik, nti sy akn monitor 3-4 hari ni.

Tahniah sis, ini confirm pregnant ni 👏👏👏

2y trước

Allahumma amiin.selama kawin ni, Ni first time ada double line 😭 doakan sy ya