Pantang larang pregnant

Hi semua. Betul ke kalau selalu keluar malam/ balik lewat malam time pregnant nanti bersalin akan tumpah darah? Ada sesiapa ada pengalaman ke.

3 Các câu trả lời

Tak betul. 😊 Saya setuju dengan mommy yang share article link pasal tumpah darah tu. Saya sendiri bekerja. Balik kerja dengan husband naik motor. Suami saya kerja shift. Bila suami closing shift, saya selalu tunggu suami nak balik sama-sama sebab bosan duduk kat rumah sorang2. Hehe Sampai rumah jam 12/1 pagi tu perkara biasa untuk saya. Sekarang anak dah 2y++. Pengalaman bersalin saya semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah. Nak dengar cakap orang tua boleh, tapi pastikan ada asas dan fakta. Kalau sekadar tokok tambah dan takde sumber rujukan yang sahih, awak ambil pendekatan masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. 😊

bagi saya tak betul. pantang larang ni kebiasaannya ada maksud tersirat. mungkin hanya sekadar pesanan, elakkan keluar malam selalu. jangan terlampau taksub, percaya Qada & Qadr Allah. jaga diri sebaiknya. dari segi medical, banyak punca. sebab tu ada regular checkup selepas bersalin, untuk tengok keadaan kita juga. jangan risau. 😊 https://www.majalahpama.my/tumpah-darah-lepas-bersalin-memang-memenatkan-nyawa-ibu-pun-boleh-jadi-taruhan/?fbclid=IwAR0y7qnO3oyhgF_WY6O0Z6Ik77V20Qx4alvw4LkCyyZzBKgOSHLQdRpKnJs

x dela 😅sy dlu sllu je keluar lewat mlm pusing2 ap semua alhamdulillah mudah bersalin x de ap2 jdi..maybe yela org kta gitu sbb x elok senanya mlm sejuk nnt bdn masuk angin lpstu bende2 tu ad waktu mlm risau kne gangguan ke ap ke nnt susah