Mengandung lagi selepas czer

Hi semua. Ada tak yg ada pengalaman mengandung semula selepas 4 bulan czer? Next pregnancy kena czer jugak or boleh vbac? Kepada yg nak kecam lebih baik jgn komen ye sbb sy takde pun ckp sy stress atau sedih. Sy happy rezeki tak dijangka Allah nak bagi. Sy kat sini nak berkongsi ilmu bukan utk menambah dosa dgn kakak kakak bawang sekalian. Terima kasih

8 Các câu trả lời

maaf saya tiada pengalaman mengandung semula selepas czer tapi selepas keguguran ada. kandungan dah 12minggu saya mengalami keguguran doktor nasihatkan saya perlu rehat 6 bulan baru mengandung semula tapi tak sampai 3bulan saya mengandung. alhamdulillah tiada yg berlaku yg penting ikut tarikh temujanji yg dktr bg utk dktr pantau.

Rasanya penilaian risiko better tanya doc.. Sebab diaorg boleh check berdasarkan tahap kesihatan puan.. Setiap org keaadan tak sama sis.. Ada yang luka cepat sembuh, ada yang lama nak sembuh..

saya pergi private dan refer ke gov.dua2 bg conclusion kena caesar. minimum kalau nk try normal 18 months gap. lesser than that kena caesar

Rasanya ceaser balik.. sebab ada cousin mcm tu, tp klu kadang ada rezeki lahirkan secara normal. Bnyak2kan doa ya mommy☺️

rsanye czar lg cz blm ad pngalmn czar kl pnglmn preggy jrk dkt sy dh alami..tp 22 lhr normal..

doc akan decide & check nti sis, klu xda masalah semua ok boleh je beranak normal.

kalau kurang 18bulan ,rasanya czer balik

Czer balik sbb jarak tak jauh 🥰