Bersalin emergency czer 37 mggu 4 hri...

#firstmom hai mommy smua... 28hb 11 sy slmt melahirkan baby girl seberat 2.47kg...kne emergency czer... Blh x mommy share cara penjagaan utk mommy yg czer? Terima kasih sbb sudi share dgn sy 😁😁😁...

3 Các câu trả lời

Pantang czer 1. Kerap berjalan untuk kurangkan risiko darah beku 2. Jangan angkat barang yang lebih berat daripada baby 3. Kalau batuk/bersin, ampu perut untuk jaga luka czer 4. Ambil masa *6 minggu - 3 bulan* untuk sembuh sepenuhnya Cara jaga luka czer 1. Pastikan luka sentiasa kering dan bersih 2. Elakkan berpeluh di kawasan luka 3. Gunakan kipas atau hair dryer untuk keringkan luka 4. Sapu luka guna kapas + air suam untuk elak luka dijangkiti kuman

7mo trước

Sorry salah tekan emoji terkejut pulak

Bila nk bangun dari katil, mengiring dulu, tahan badan dengan tangan and angkat badan slow2.

Awk jahitan luar tu dktr jahit ke pkai laser je? Sy kne jahit yg bhagian luar tu