Pendarahan atau period?

Seminggu slps saya bersalin darah nifas saya dah start bertukar warna kekuningan . Darah pun tak banyak mmg sikit je sampai hari ke 20 dan darah nifas saya stop 2 hari kemudiannya keluar darah warna merah sampai ke harini hari yg ke 7 darah masih keluar. Saya confius sama ada darah yg keluar skrg ni darah period atau pendarahan sbb darah yg keluar ni boleh tahan banyak juga kalau nk dibandingkan dgn darah semasa hari ke seminggu smpai hari ke 20 yg lepas . Ada ke ibu2 yg berpengelaman mcm ni , boleh tlg komen tak ?

1 Trả lời

jika terhenti darah nifas selama 15 hari dlm tempoh 60 hari selepas bersalin , ia darah haid.